Unicorn Scooter: električni skiro, ki poskrbi tudi za prtljago
Utrip mesta · mobilno

V zadnjem času lahko v večjih evropskih mestih opazujemo poplavo električnih skirojev, ki jih je mogoče najeti in so del tako imenovane “sharing” mreže. Težava nastane, ker polnjenje zahteva nekaj več časa, skiroji pa so premalo robustni za nepazljive uporabnike – te težave so opazili pri Unicorn Scooter in predstavili svojo alternativno rešitev.

Električni skiro Unicorn je bil razvit z mislijo na funkcionalno in enostavno uporabo – pri oblikovanju tega so tako poskrbeli za dvignjeno ‘stopnico’ ali ‘polico’, na kateri lahko prevažamo nahrbtnik, nakupljene dobrine iz trgovine in celo otroka. Zaradi večjih koles je Unicorn stabilnejši in posledično tudi varnejši.

Da gre skiro v korak s časom, se vidi po držalu za mobilni telefon na krmilu, ki hkrati služi kot brezžični polnilec QI. Za preprečevanje kraj je v skiro vgrajen sistem GPS, nahaja pa se v notranjosti okvirja, kar predstavlja še dodatno težavo morebitnim tatovom.

Unicorn ima za področje električnih skirojev ogromno baterijo, ki ima dovolj energije za do 80 kilometrov dolgo pot. Izmenljiva baterija omogoča hitro menjavo, skiro pa ostaja v uporabi, medtem ko se baterija polni. Elektromotor z močjo 750W, je dovolj močan, da tudi klanci ne bodo predstavljali težav.

Električni skiro Unicorn, bolj kot na posameznike, cilja na sisteme izposoje električnih skirojev. Skiroji omogočajo hitrejše premikanje po mestu, pri tem pa morajo biti vzdržljivi in imeti dovolj veliko zalogo električne energije. Slednjega je do zdaj primanjkovalo, s skirojem Unicorn pa je mogoče odpraviti tudi ti dve težavi.

Zaradi premišljenega dizajna in uporabe dosegljivih materialov bo izdelava skirojev cenejša, za potrebe polnjenja pa so naredili elektromagnetne polnilne postaje, ki bodo celoten proces izposoje in polnjenja še poenostavile. Želimo si, da bomo tudi pri nas kmalu deležni takšne ponudbe električne mobilnosti.

Galerija: Električni skiro Unicorn

Električni skiro UnicornOdpri galerijo
ŠKODA Scala ŠKODA Scala: povsem nekaj drugega kot njen predhodnik Unu Unu: ultrapameten električni skuter, ki ga upravljaš z aplikacijo Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo Ford Focus_Spoznajte Slovenski avto leta 2019 - foto revija PrvaIzbira.si – Z nekaj kliki do novega Forda · ·