Dodatki za Google Chrome
V zraku · tehnologija

Googlov brskalnik Google Chrome ima vgrajenih mnogo funkcionalnosti, ki se jih uporabniki velikokrat sploh ne zavedamo. Da ne bo Chrome kot naši možgani, ki jih bojda izkoriščamo samo delno, smo za vas pripravili nabor dodatkov za Chrome, s katerim boste brskalnik kar najbolje izkoristili.

Brskalnik Google Chrome je med uporabniki najbolj priljubljen brskalnik zadnjih let (s trona je vrgel brskalnik Firefox), a večina uporablja samo del njegovih funkcionalnosti. Želite izboljšati uporabniško izkušnjo in prihraniti čas. Ti dodatki oz. razširitve bodo prišli prav prav vsakemu!

PREBERITE ŠE:

Čeprav je Google Chrome že sam po sebi odlično orodje za brskanje po spletu, lahko medmrežno izkušnjo še precej izboljšate z dodajanjem raznoraznih razširitev. Zato smo prečesali ponudbo in odbrali najboljše.

Uporabni dodatki za brskalnik Chrome, ki odlično izkoristijo njegov potencial:

Pocket – storitev za poznejše branje

Toliko zanimivi vsebin, pa tako malo časa! Pocket ni novost, a je nepogrešljiv dodatek. Dnevno se namreč prebijamo skozi goro novic in nemogoče je, da vse preberemo sproti. Zato je tu Pocket, spletna storitev za odloženo branje. Gumb, ki nam omogoča, da članek preberemo, ko imamo čas. Vtičnik nam v uporabniški vmesnik vgradi gum, s katerim spletne vsebine označimo za poznejše branje. Povezava nas vodi na sam vir in omogoča branje brez povezave.

Pocket dobite tukaj.

Panic Button – skrijte vse zavihke z eno potezo

Nimate radi, da ljudje vohljajo za vami in vidijo, kaj na računalniku počnete med službenim časom? Panic Button je super dodatek, ki omogoča, da z enim pritiskom skrijete vse zavihke pred nezaželenimi gledalci izza hrbta, brez potrebe, da bi Chrome v paniki v celoti zaprli. Dodatek je priročen zaradi dveh razlogov. Karseda neopazno zapustite ‘kraj zločina’, poleg tega pa Panic Button shrani vse zavihke, ki ste jih imeli odprte, v ločeni mapi. Ko je zrak čist, lahko nadaljujete, kjer ste končali.

Panic Button dobite tukaj.

Google Mail Checker

Če imate na dnevni ravni veliko opravka z elektronsko pošto, je Google Mail Checker dodatek, ki ga nujno potrebujete. Prikazuje nam, koliko neprebranih sporočil imate v Gmailu, ne da bi vam bilo treba zato pogledati v sam elektronski predal.

Google Mail Checker dobite tukaj.

OneTab – rešitev za preobilje odprtih zavihkov in olajšanje za pomnilnik

Veliko pomnilnika nam prihranijo zavihki v hibernaciji. Kadar imate odprtih preveč zavihkov, kliknite na ikono dodatka OneTab, ki vse odprte zavihke znotraj dejavnega okna pretvori v seznam. S to akcijo sistem sprosti pomnilnik, ki ga v celoti izkoristi aktivna spletna stran. Ko zavihke spet potrebujete (razvrstite jih lahko v kategorije), jih lahko obnovite posamično ali vse hkrati.

OneTab dobite tukaj.

Simple Blocker – za večjo produktivnost

Se težko osredotočite na delo? Vas vedno znova odnese na priljubljene spletne strani, kot sta Facebook in Instagram? Potem je ta dodatek obvezen za vas! Omogoča, da nastavite, kdaj in za katere strani želimo, da so določeno časovno obdobje blokirane. Na ta način bomo zlahka dvignili svojo produktivnost. Če se ne moremo upreti skušnjavi in na spletno stran s ‘črnega seznama’ zaidemo, nas dodatek prijazno opomni na to, da nimamo vstopa. Razširitev je bila ustvarjena za študente, a je uporabna prav za vse.

Simple blocker dobite tukaj.

Chrome Remote Desktop – oddaljeni dostop do računalnika

Aplikacija oddaljeno namizje omogoča, da prek spleta z enim računalnikom uporabljate drugega. Varno lahko uporabljate tako datoteke kot aplikacije v drugem računalniku, telefonu ali tabličnem računalniku. S tem dodatkom lahko istočasno omogočite drugemu uporabniku, da prek interneta varno dostopa do vašega računalnika.

Chrome Remote Desktop dobite tukaj.

Search by Image

Se pogosto sprašujete, od kod izvirajo določene fotografije? Potem je Search by Image vtičnik, ki ga ne smete pogrešiti. Ko se s kazalcem miške pomaknete na podobo, se v desnem spodnjem kotu pojavi bližnjica do iskalnika slik. Po kliku nanjo dobite podatke o viru slike, serijo podobnih fotografij in druge povezave.

Search by Image dobite tukaj.


Framed Tech - uokvirjena tehnologija Framed Tech – uokvirjena tehnologija Huawei #BePresent #BePresent: ta oglas vas bo pripravil, da za božič odložite telefon Underscares Underscares – plenice za igričarje Pametno ogledalo Apple Mirror Apple Mirror – tako bi bilo videti Applovo pametno ogledalo · · ·