V spletni igrici Upsilon Circuit imate samo eno življenje.
V zraku · tehnologija

Nekatere računalniške igrice resda postajajo vse bolj realistične, a kar jih je do sedaj močno ločilo od resničnega življenja je, da smo lahko vedno začeli znova. A neskončnosti življenj je konec. Vsaj v spletni domišljijski igri Upsilon Circuit podjetja Robot Loves Kitty, ki igralcu daje na voljo eno samo samcato digitalno življenje. Ko tega izgubi je igre konec. Za vedno! Istočasno jo preko spleta lahko igra le osem igračarjev (dve štiričlanski ekipi).

Računalniška igra Upsilon Circuit vas popelje v domišljijski svet, kjer vam v lovu za kristali po digitalnem življenju strežejo pošasti in druge pasti. Okej, nič posebnega boste rekli. Kaj pa, če k temu dodamo, da imate na voljo samo eno življenje, tako kot v resničnem življenju? Smo dobili vašo pozornost? Ker, če želite biti uspešni pri tej igri, sta pozornost in premišljenost potez lahko ločnici med življenjem in smrtjo.

Sicer pa gre za spletno igro z omejenim številom igralcev (osem posameznikov), tisti željni igre, ki na svojo priložnost še čakajo, pa dogajanje v živo spremljajo v ”čakalnici” (beri na portalu) Twitch. A v igri sodeluje tudi občinstvo, ki je lahko aktivno vpeto v dogajanje (ustvarjalci pravijo, da so hkrati sodniki, porota, strategi in ječarji), posamezniki pa si s tem pridobivajo izkušnje in večajo ugled. Toda, ko enkrat umreš, ni več poti nazaj v ”zaslonski” domišljijski svet, saj se mu ne moreš več nikoli priključiti. Digitalna smrt namreč pomeni doživljenjsko prepoved igranja.

PREBERITE ŠE: Najbolj pričakovane računalniške igrice v letu 2015

Igra, ki je le na enem strežniku, je še v zgodnji fazi razvoja, a prve obrise izjemne zasnove že lahko vidite na spodnjem posnetku, podjetje Robot Loves Kitty pa bo zaenkrat omogočalo igranje zgolj nekaj ur dnevno. Vsekakor zanimiv koncept, ki mu v svetu računalniških iger ni para.

Galerija:

V spletni igrici Upsilon Circuit imate samo eno življenje.Odpri galerijo
Monolith, skejt z motorčki v koleščkih. Monolith – prva deska za skejtanje z motorji na Kickstarterju Ura Life Clock predvidi čas vaše smrti in vam pomaga podaljšati življenje. Life Clock – zapestna ura Apple Watch, ki napove čas vaše smrti pressing facebook icon Uporabni Facebook triki, ki jih moramo poznati Retro fotoaparat Olympus Stylus SH-2 Fotoaparat Olympus Stylus SH-2 – naj te zapelje retro ·