Barvna izbira
V zraku · tehnologija

Ura teče, nič ne reče. Kaj pa, če bi vam kaj rekla? Takšna ura je ročno izdelana zapestnica Durr iz Osla, ki ne tiktaka, ampak trese. In strese vsakih 5 minut.

5 minut, ko stojiš v gužvi se zdi popolnoma drugačnih kot 5 minut na zabavi. Dojemanje časa je odvisno od situacije in da bi opozorili na to zanimivo lastnost časa kot tudi na dejstvo, da se ne zavedamo, kako hitro se odvija življenje, so oblikovalci podjetja Skrekkogle iz Osla oblikovali prav posebno uro Durr. Posebno zato, ker ne pove, koliko je ura, ampak s tresenjem vsakih 5 minut zgolj nakaže, koliko časa je minilo.

PREBERITE ŠE: iWatch – Koncept, ki je tako seksi

Posebnost ur Durr je še ta, da so 100% ročno izdelane: usnje je lasersko rezano, ohišje ročno pobarvano, samostojno so izdelali tudi elektronske komponente, ki stresejo na 5 minut. Postopek izdelave je natančno opisan tudi na njihovem blogu.

Uro Durr lahko kupite na naslednji povezi skreksto.re, vendar pa bo na novo zalogo potrebno še malo počakati. Prodajajo se namreč kot vroče žemljice.

Ključni deli ure DurrOdpri galerijo

Brez tipkovnice. Revolucionarna zračna tipkovnica AirType skylock-1 Skylock, inteligentna ključavnica, ki skrbi za varnost kolesa Wallet_Phone Kako zamenjati denar s pametnim telefonom oziroma aplikacijo? cover Pametni telefon Huawei Ascend P7 prispel v Slovenijo ·