Emoticon "obraz s solzami veselja"
V zraku · buzz buzz

Oxfordski angleški slovar vsako leto izbere besedo leta. Tokrat pa se je očitno želel približati mlajši populaciji, saj je za besedo leta 2015 izbral emotikon “obraz s solzami veselja”. V sporočilu za javnost so pri Oxfordskem angleškem slovarju svojo izbiro podkrepili z izjavo, da omenjeni do solz nasmejani čustveni simbol najbolje odraža etos in razpoloženje angleško govoreče populacije v letu 2015.

V Oxfordski angleški slovar štirikrat letno vključujejo nove besede in fraze, ki so v uporabi, pa tudi novosti glede uporabe že znanih besed. Vsako leto pa izberejo tudi besedo leta. Letos to ni beseda, ampak emotikon, ki prikazuje do solz nasmejanega smeška oziroma “obraz s solzami veselja”.

PREBERITE ŠE: Pooch Selfie: pasji selfi ali kaj vse si lahko še izmislijo na temo selfijev

Ob novici, da je bila v angleško govorečem svetu na spletu največkrat uporabljena beseda leta 2015 do solz nasmejan emotikon, nam je skoraj tako toplo pri srcu kot lani, ko je bil za besedo leto izbran čustven simbol za srce.

Half&Half: ljubezen na daljavo preko umetnosti Zveza na daljavo: par, ki na domiseln način kljubuje ”črni statistiki” Alkohol in seks Smo zaradi alkohola res boljši v postelji? PicMonkey Collage Skulpture Vojne zvezd v obliki čelad Stormtrooperjev Žur prijatelji Prijatelji, s katerimi se lahko zabavaš