deltarchi-panos-dragonas-varvara-christopoulou-detached-urban-hut-athens-designboom-01
Utrip mesta · arhitektura

Urbana koča, ki se dviga vsaj dva metra nad najvišjimi atenskimi strehami, služi kot začasno pribežališče, ki svojim začasnim prebivalcem nudi edinstven razgled, ki ga v Atenah drugače le težko doživimo.

Urbano kočo, ki meri skromnih devet kvadratnih metrov, sta si v odgovor svetu, ki mu vlada vedno večja urbanizacija, zamislila arhitekta Panos Dragonas in Varvara Christopoulou. Ustvarjalca sta prepričana, da v 21. stoletju ni več oddaljenih lokacij, primernih za začasen pobeg. Vse je raziskano, zabeleženo na zemljevidu in posredovano preko družbenih omrežij. Vse je javno. Post-modernističen posameznik je ukleščen med mega-mesta in digitalni računalniški prostor. Koča s pogledom na umetno pokrajino, ki jo krasijo antene, solarne plošče in izolacijski materiali, je tako izjemna urbana alternativa, kamor lahko pobegnemo, ko si zaželimo mirnega umika stran od modernega sveta.

PREBERITE ŠE: Gymkhana 7: Ken Block z legendarnim Fordom Mustangom drvi po ulicah Los Angelesa

Odpri galerijo
5_27 2 Apos² – kreativno delovno okolje v primarnih barvah Najnovejša pridobitev najslavnejše verige kavarn Starbucks. Starbucks z največjo kavarno na svetu Pisan interier kontejnerja je odlična kulisa za zabavo. Partyhouse: “Party” kontejner v Pragi Creatura sredi jezera. Creatura: plavajoč mlin, katerega so ustvarili otroci