Ureddplassen: je to najlepše javno stranišče na svetu?
Utrip mesta · arhitektura

Arhitektura je nedvomno norveška supermoč. In to dokazuje tudi zadnji primer: Ureddplassen, počivališče, spomenik in tudi javno stranišče, ki stoji ob slikoviti pohodniški poti Helgenadskysten.

Eno izmed najlepših območij na Norveškem, kjer lahko zremo na fjorde, odprto morje in gorske vrhove, je priljubljeno v vseh letnih časih. Privlači veliko število turistov in logično je, da ti potrebujejo kraj, kjer se lahko odpočijejo.
A Ureddplassen je več kot le počivališče. Je spomenik in javno stranišče. Marmorni spomenik je posvečen podmornici Urredd, ki je med drugo svetovno vojno naletela na mino, javno stranišče pa je subtilno vgrajeno v okolje ter tako omogoča odlične pogled na okolico, tudi ponoči, ko je osvetljeno.
Najbrž lepše javno stranišče sploh ne obstaja, kaj pravite?

Galerija – Ureddplassen: je to najlepše javno stranišče na svetu?

Ureddplassen: je to najlepše javno stranišče na svetu?Odpri galerijo
Audemars Piguet Hotel Des Horlogers Audemars Piguet Hotel Des Horlogers: smučišče na strehi hotela ezgif.com-webp-to-jpg (1) Nenavaden luksuz: spanje v žerjavu v pristanišču pink-zebra-feast-india-company-kanpur-india-renesa-designboom-1800 ‘Roza zebra': je to najlepša restavracija na svetu? Plaza_20121129-featured-shot Najvišji kip na svetu bo v višino meril dvakrat več kot Kip svobode · · · ·