Utrip mesta · dom

LLSTOL slovenskega arhitekta Luka Ločičnika je bil januarja letos prvič predstavljen na nemškem sejmu interiera Imm Cologne v Kölnu. Izjemna stvaritev se je tako izredno uspešno uvrstila med 10 najbolj inovativnih izdelkov, objavili pa so jo tudi v priznanem časopisu Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Projekt LLSTOL se je začel s krajšo delavnico na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, namenjeno mladim, ki prebivajo v majhnih stanovanjih in imajo omejena finančna sredstva za opremo. Prvotne smernice so tako narekovale preprost dizajn in minimalno število elementov.

Po enoletni raziskavi in razvoju so nastali prefinjeni interier elementi v obliki črke L, ki delujejo večnamensko, saj jih lahko zložimo v udoben stol, klopco, mizo ali celo knjižno polico. Prednost je tudi v lahkotnem sestavljanju brez dodatnih komponent in preprostem shranjevanju na majhnem prostoru. V videzu bukovega lesa laminatnih vezanih plošč s tem v dom vnašajo toplino razigrane narave.

Septembra 2012 so v sodelovanju s Paulom Robinsonom in Nikom Klanškom kot prvi slovenski oblikovalski izdelek zaganali kampanjo množičnega financiranja (crowdfunding, ang.) na spletni strani Kickstarter, kjer so zbrali blizu 22.000 dolarjev in prejeli 117 naročil stolov LLSTOL. To jim je omogočilo temelje za nadaljni razvoj.

Danes je LLSTOL na voljo v različnih barvah in z očarljivimi tekstilnimi dodatki, ki spominjajo na pletene nogavičke, kar dela izjemen dizajn še bolj edinstven. V prihodnosti načrtujejo tudi proizvodnjo iz drugih materialov, kot so cementne plošče, ki bi izdelku omogočale tudi zunanjo uporabo.

cover-stol Stol Stockholm – dva fotelja v enem cover-umbra Simpatični cedilnik za jagode Put-Baby-In-The-Corner-Lamp-Scharp-2 Dizajnerska lučka, ki jo boste želeli postaviti v kot Osupljiva origami vrata Revolucionarna origami vrata · · · · ·