DCIM105GOPRO
Utrip mesta · arhitektura

V septembru je švedski programer Markus “Notch” Persson postal nesramno bogat. Njegovo računalniško igro Minecraft je namreč za 1,93 milijarde kupil Microsoft. Decembra pa je postal lastnik megavile na Beverly Hillsu v Kaliforniju, ki jo je izmaknil Beyoncé in Jay Z-ju, ki sta jo imela ogledano. Od raperjev bi se lahko s Švedom kosal le Dr. Dre, ki je podobno kot Persson nesramno obogatel s prodajo slušalk Beats by Dr Dre.

57 milijonov evrov, kolikor je za vilo, ki se nahaja na Beveryl Hillsu v Kaliforniji (ZDA), odštel snovalec ene najbolj priljubljenih računalniških iger Minecraft, se na računu Markusa “Notcha” Perssona praktično ne bo poznalo, saj je s prodajo svojega podjetja Mojang postal bogatejši za skoraj dve milijardi evrov.

PREBERITE ŠE: Nebesa na vodi – CRN J’ade, prva razkošna ladja s plavajočo garažo

In kaj takšna hiša ima? Boljše vprašanje bi bilo, česa nima, saj je ta seznam precej krajši, pa vendar za malce fovšije postrezimo z nekaj osupljivimi podatki. Tu so avtopralnica, točilni pulti, 16-metrska steklena vrata, ki vodijo do bazena, osem spalnic, petnajst kopalnic, omare velike kot stanovanje, izjemna kinodvorana, razkošne terase, avtosalon, fenomenalen razgled, biljardnica, jedilnica iz oniksa, motor Jamesa Deana, vinoteka,… Čeprav je moral ”Notch” globoko seči v žep, šlo naj bi za najdražjo nepremičnino na Beverly Hillsu, pa je to le 3% od cene, ki jo je iztržil za svoje švedsko podjetje.

Odpri galerijo

ivan dorotic4 Sodobna hiša Gumno na hrvaškem Krku Fondation Louis Vuitton, Pariz (foto: Iwan Baan) 10 najboljših muzejev, ki so se odprli v letu 2014 2 Neverjetna savna na jezeru garden bridge-Most z vrtovi, ki bo spremenil podobo Londona (1) Garden Bridge: Most z vrtovi, ki bo spremenil podobo Londona ·