Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Decembrsko razvajanje
Utrip mesta · kulinarika

V sredo smo ustvarjali na CITY CHEF kuharski akademiji. Tokrat smo se času primerno – decembrsko razvajali.

December je čas veselja, druženja s prijatelji in kulinaričnega razvajanja. Na tokratni kuharski akademiji smo poskrbeli za nekaj namigov, ki nam bodo služili kot inspiracija pri naših prazničnih kuharskih mojstrovinah. Pod budnim očesom kuharja Dragana Marjanoviča iz restavracije Kaval smo pripravljali mozaik hladnih predjedi, goveji file v poprovi omaki in še marsikaj. Slaščičarski mojster Grega Rode iz slaščičarnice Lolita pa nas je naučil, kako presenetiti svoje najbližje z makroni, ki so zadnje čase priljubljena slaščica. Tekom akademije se je predstavil tudi vinar Štekar. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.

December je tudi čas dobrodelnosti, nesebičnosti, in čas, ko se večkrat spomnimo na ljudi v stiski, ki jim v okviru svojih zmožnosti tudi skušamo pomagati. V tem duhu smo s sladico in podpisi podprli projekt Torta za Amnesty.

Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Decembrsko razvajanje Odpri galerijo
vino in hrana Vinski vodič: Kateri kozarec vina izbrati ob večerji ali kosilu? recept_1_jabolka_s_karamelo Jabolka s karamelo recept_2_jagode_s_smetano Jagode z vanilijevo kremo recept_3_strnjenka Strnjenka z rdečim prelivom · · · ·