_DSC8017
Utrip mesta · kulinarika

V okviru naše kuharske akademije smo se zabavali ob pripravi špargljev skupaj z velikoplaninskim trdim sirom trnič. Preverite utrip v foto galeriji!

Aprilska akademija je bila navihano pomladno obarvana. V jedi smo vključili prve pomladne pridelke in jih začinili kot v starih časih. Pod budnim očesom kuharja Dragana Marjanoviča iz gostilnice Kaval smo pripravljali šparglje s trničem in druge dobrote. Za začetek smo se lotili priprave hobotnice v solati z regratom, sledila je špargljeva kremna juha, pa rižota s šparglji, gamberi in trničem ter špargljevi snopiči v hrustljavi panceti in regratovo solato s krompirjem ter bučnim oljem. S slaščičarskim mojstrom Grego Rodetom iz slaščičarnice Lolita pa smo pripravili okusen špargljev sladoled in slastno borovničevo pito po babičinem receptu. Med akademijo se je predstavila tudi vinska klet Tilia. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.

Odpri galerijo
467321145 Okusna hobotnica v solati, ki pričara poletje 476422923 Vegansko in okusno za veliko noč TE_PARTNERSHIP-JAMIE_OLIVER-PREMIUM-AMBIANCES-STAINLESS_STEEL_PROF-V4 Ko v kuhinji kraljujejo posode Tefal Jamie Oliver Nova slika (1) BOSCHEV RECEPT – Pekoči piščanec s pomfritom · · · · · · · ·