V Avstriji odkrili mamuta.
V zraku · buzz buzz

V Avstriji so nedavno odkrili milijon let stare ostanke mamuta! Na trasi za severno avtocesto v Spodnji Avstriji so geologi namreč našli dva poltretji meter dolga okla in nekaj vretenc, ki so po vsej verjetnosti stari okoli milijon let in so zelo dobro ohranjeni. Po besedah raziskovalcev gre za izredno senzacionalno najdbo.

V Avstriji našli milijon let stare ostanke mamuta! Če ste se spraševali, zakaj so stroji, ki delajo na izgradnji nove avtoceste A5 v okraju Mistelbach (Spodnja Avstrija), za nekaj dni potihnili, je to zato, ker so strokovnjaki z dunajskega prirodoslovnega muzeja sredi avgusta izkopavali posmrtne ostanke mamuta izjemno visoke starosti.

Spodnja Avstrija je sicer pravo pokopališče mamutov, saj tam pogosto odkrijejo okostja mamutov iz dobe pleistocena (ta je datirana od 2,6 milijona do pred pribl. 12 tisoč leti), a tako dobro ohranjene in velike najdbe so izjemno redke.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljša mesta za življenje 2016

Po nekajdnevnih izkopavanjih so ostanke prepeljali v Prirodoslovni muzej na Dunaj. Zdaj bodo najdbo preparirali in izsušili kosti, saj te hitro postanejo krhke. Ostanki po vsej verjetnosti ne pripadajo klasičnemu dlakavemu mamutu, a šele morebitne dodatne najdbe bodo zares pomagale določiti vrsto najdenega mamuta.

Slovenija v tujih pogovornih oddajah Slovenia vs. Talk Shows: Slovenija v tujih pogovornih oddajah kot dvorni norček Kopanje v Bauhausu Slovenec se je v trgovini Bauhaus okopal v razstavljenem jacuzziju Pri katerih letih ljudje najbolj varamo? Kdaj ljudje najpogosteje varajo? To so najbolj kritična leta! Ilustracije, ki na domiseln način orisujejo svet v katerem živimo. Zabavne ilustracije, ki na domiseln način orisujejo svet, v katerem živimo ·