Nedotaknjeno amazonsko pleme
V zraku · buzz buzz

Fotograf Ricardo Stuckert je med letom nad Amazonko v Braziliji naletel na nenavaden prizor. Odkril je amazonsko pleme, ki ni imelo še nobenega stika z zunanjim svetom in do zdaj nihče ni vedel za njihov obstoj. Kdo bi si mislili, da bomo v 21. stoletju še kdaj dobili avtohton vpogled v neolitski način življenja, ko so vladali sulice, puščice in loki! Po podatkih organizacije Survival International sicer na svetu danes živi še prek 100 nedotaknjenih plemen.

Iz Brazilije prihajajo neverjetni prizori. Na odročnem območju Amazonke v pokrajini Acre v bližini meje s Perujem je namreč fotograf Ricardo Stuckert po naključju odkril indijansko pleme, ki je do zdaj živelo v popolni izolaciji in na način kot naši predniki pred 20 tisoč leti. Gre za enega od zadnjih nedotaknjenih plemen na svetu.

Do odkritja je prišel po tem, ko je moral helikopter zaradi nevihte spremeniti smer. Na fotografijah vidimo člane plemena v primitivnih oblačili in s primitivnim orožjem. Ena od sulic je poletela tudi proti helikopterju. Strokovnjaki trdijo, da gre za isto pleme, na katerega so naleteli že leta 2008, ko so iz letala v objektiv ujeli pobarvane pripadnike plemena, ki so v letalo s kamero usmerili loke in puščice ter dali vedeti, da si ne želijo vsiljivcev.

PREBERITE ŠE: Street Art 2.0 – slikanje s svetlobo po tropskem deževnem gozdu

Fotografije Stuckerta so nov dokaz, da na svetu še vedno obstajajo plemena, ki se jih še ni dotaknila civilizacija, ki sicer najbolj ogroža takšna plemena (najbolj jih ogrožajo rudarji, drvarji in veliki kmetovalci, ki se pehajo za dobičkom). Po podatkih organizacije Survival International, ki se bori za pravice staroselcev, je na svetu še več kot 100 nedotaknjenih plemen. Od teh jih več kot polovica živi v Braziliji in Peruju.

Galerija – nedotaknjeno amazonsko pleme, ki je obstalo v času:

Nedotaknjeno amazonsko plemeOdpri galerijo

nostalgija90 Se še spomnite? To so nostalgični drobci otroštva iz 90., na katere ste morda že pozabili McDonald's upokojenci Slovenski McDonald’s s svežo močjo v restavracijah – upokojenci! Najbolj zanimiva silvestrovanja na svetu Najzanimivejša silvestrovanja na svetu City Magazine - najbolj brani članki 2016 Top 10 – najbolj brani članki 2016 · ·