Nov organ
Utrip mesta · zdravje & lepota

Človek bi si mislil, da smo po toliko tisočletjih preučevanja človeškega telesa odkrili in dodobra preučili že vse organe, a, kot se je izkazalo, se nam je vse do danes eden skrival. Mizenterij se nahaja v prebavnem traktu, je del trebušnice, znanstveniki pa še ne vedo, čemu je namenjen.

Človeško telo je bogatejše za nov organ. To ne pomeni, da se je ta pojavil nepričakovano, saj ga preučujejo že več kot sto let, a so zadnje stoletje menili, da gre za nepomembno tkivo. Znanstveniki so na novo klasificirani organ poimenovali mezenterij.

Najnovejše raziskave so pokazale, da gre za posamezen in neprekinjen organ, katerega vloga pa še ni znana. Odgovor na to bi lahko dale prihodnje raziskave, ki nam bodo omogočile boljše razumevanje ter posledično zdravljenje bolezni prebavil in trebušne votline.

PREBERITE ŠE: Kateri del telesa na moških ženske najbolj privlači?

Na novo kategorizirani organ je del potrebušnice (guba potrebušnice), prek katerega je tanko črevo pritrjeno na trebušno steno, o njem pa je pisal že Leonardo da Vinci. Študija je bila objavljena v znanstveni reviji The Lancet Gastroenterology & Hepatology, ki ugotavlja, da se je organu do zdaj godila krivica, saj je bil sedanji anatomski opis napačen. Dokaze, da ne gre za neenotno strukturo iz ločenih predelov, so znanstveniki zbirali vse od leta 2012, ko so z mikroskopskimi preiskavam dokazali, da gre za enotno strukturo. Prvi je do ugotovitve prišle J. Calvin Coffey iz irske univerzitetne bolnišnice Limerick.

Santa-Clarita-Diet-drew-Barrymore Razstrupljanje po praznikih – znanstveniki z novo skrivno sestavino Odvečni kilogrami nabrani za Božič Koliko časa boste potrebovali, da se znebite odvečnih kilogramov, nabranih za božične praznike? naslovna Nagradna igra: podarjamo celovito oskrbo vida v Optiki Krstič itstyle make up slovenija ItStyle: profesionalna ličila zdaj tudi v Sloveniji ·