Robin Food
V zraku · buzz buzz

V Mariboru se spomladi 2017 odpira največja trajnostno naravnana trgovina na svetu, ki bo svoje police polnila s presežki hrane. Poleg zeleno naravnane trgovine bo stala tudi restavracija, koncept pa naj bi bil vzor ostalim državam Evropske unije.

Organizacija Robin Food v Mariboru spomladi 2017 odpira največjo trajnostno trgovino na svetu s presežki hrane, ki se ji bo pridružila restavracija, kjer bodo prav tako uporabljali odvečno hrano. Z diskontno prodajo želijo spremeniti odnos do presežkov hrane, na krožniku ponuditi hrano z zgodbo, zmanjšati odpadke, predvsem pa omogočiti, da hrana pride do ljudi, ki jo potrebujejo. Izvajali bodo tudi izobraževanja in delavnice.

Točen datum odprtja in lokacija same trgovine za zdaj ostajata zavita v tančico skrivnosti. Organizacija Robin Food – povezuje fizični trgovinski sistem razpolaganja s presežki hrane s spletnim sistemom za doniranje – bo za svojo trgovino presežke hrane kupila (bodisi bo ta donirana) in jih ponudila po znižani ceni. Te bodo tudi do 80 odstotkov nižje kot v trgovini, odvisno od tega, kako blizu preteku uporabe bo izdelek. Trgovina bo izdelana iz recikliranih materialov, kot so palete, staro blago pa bodo uporabili za vrečke.

PREBERITE ŠE: Hood Burger od zdaj naprej tudi v centru Ljubljane

Robin Food, ki po vzoru superjunakov želi spremeniti svet na bolje, združuje podjetja, ki imajo presežke živil s kratkim rokom trajanja, in donatorje.


911160 - EASY A Zabavne ilustracije, v katerih se bo našla vsaka ženska Tako čarobna je Budimpešta v decembru! Sporočilo v Coca-Coli. Coca-Cola z govorečim pokrovčkom shutterstock_534148828 Tega o žirafah verjetno niste vedeli · · ·