Leteča lisica
V zraku · buzz buzz

Ljudje se navdušujemo nad najrazličnejšo hrano z vsega sveta. Kako tudi ne – uživanja ob okusnih dobrotah ni nikoli preveč. Ne glede na to pa obstajajo tudi jedi, ki nas z razlogom ne privlačijo najbolj.

Jedi, ob pogledu na katere se vam bo obrnil želodec, boste lahko našli v edinstvenem muzeju Disgusting Food Museum. Razstavo, ki je posvečena najbolj ostudnim jedem z različnih delov sveta, organizira psiholog in raziskovalec Samuel West, sicer ustanovitelj eksponata Museum of Failure.

Obiskovalci so lahko priča več kot 80 vrstam najbolj ogabne hrane na svetu, kot so denimo perujski žabji smuti, sardinijski sir s črvi in sejšelska leteča lisica. Nekatere jedi, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji, lahko obiskovalci tudi pokusijo in povonjajo.

West poudarja, da je pretirana proizvodnja mesa okolju škodljiva, zato je treba poiskati različne oblike alternativnega prehranjevanja. Mnogi ljudje so ogorčeni nad jedmi, ki vključujejo insekte, kar pa po njegovem mnenju ni pravilno. Eksotične jedi namreč vsebujejo obilico koristnih hranilnih snovi.

The Disgusting Food Museum bo svoja vrata odprl 29. oktobra letos. Razstava, ki bo trajala do 27. januarja 2019, bo za javnost vsak teden odprta med sredo in nedeljo. Gostil jo bo Slagthuset MMX, ki se nahaja v švedskem mestu Malmö. V muzejski trgovini bo prav tako mogoče kupiti nenavadne napitke in prigrizke.

Galerija – Disgusting Food Museum

Pekoče zajčje glaveOdpri galerijo

Dizajnerji so prepričani, da bi to jesen morali nositi te nore odevne kombinacije Dizajnerji so prepričani, da bi to jesen morali nositi te nore kombinacije shutterstock_736737742 Pozor! Kavo ste doslej pili ob napačnem času Kaj bi se zgodilo, če bi ljudje flirtali kot živali? Kaj bi se zgodilo, če bi ljudje flirtali kot živali? carol-oliver-652321-unsplash Najbolj čudna dejstva o človeškem telesu, zaradi katerih se boste prejeli za glavo · · ·