Valentine Thomas - lovka s harpuno
V zraku · buzz buzz

28-letni Valentine Thomas je ljubezen do ribolova s harpuno čez noč prinesla slavo, saj je na družbenih omrežjih postala prava spletna senzacija. Zahvala gre Facebooku in Instagramu, kjer je začela objavljati fotografije svojih trofej, pri njenem meteorskem vzponu pa ji je pomagalo tudi dejstvo, da pozira v kopalkah oziroma plavalni opremi. Ljudje so ji nadeli vzdevek ”Spearfishing Huntress” (”Lovka s harpuno”), ni pa ulovila samo oboževalcev, ampak tudi kritike.

Francoska Kanadčanka Valentine Thomas ljubi podvodni ribolov oziroma ribolov s harpuno. In svetu je dala to vedeti. Odkar so ljudje zgrabili za njeno vabo (fotografije na Facebooku in Instagramu ter video posnetki podvodnih avantur na YouTube kanalu) je samo na Instagramu v zadnjih 48 urah ”ujela” preko 10 tisoč sledilcev. Čeprav se je na račun njenega početja usulo tudi precej kritik, pa je sama glasna zagovornica trajnostnega prehranjevanja in pravi, da poje vse kar ubije. Glede na velikost njenih trofej kakopak ulov često deli z družino, prijatelji in lokalnim prebivalstvom.

Od kje meteorski vzpon na družbenih medijih se vidi na daleč. Fotografije, ki jih objavlja so namreč naravnost osupljive. Ne samo zaradi velikanskih rib, ki so končale na njeni harpuni, pač pa ker redno pozira v bikiniju. Valentine si med drugim lasti svetovni rekord, saj je iz Atlantika nekoč potegnila največjo ščuko.

PREBERITE ŠE: Dekle s sanjsko službo – potuje po svetu in išče najlepše kraje za zaljubljene

Odkar je Valentine Thomas začela svoje fotografije objavljati na Facebooku in Instagramu, je njena popularnost na družbenih omrežjih eksplodirala. Že po prvi fotografiji na Facebooku se je v naslednje jutro zbudila s 1000 prošnjami za prijateljstvo. Kot rečeno pa si je nakopala tudi sovražnike. Vegetarijanci so jo tako označili za morilko, nekdo jo je ožigosal celo z Jackom Razparačem (”jack” je sicer tudi angleški izraz za ščuko). A skozi njene oči je lov s harpuno prijazen do okolja. Ujameš namreč le tisto kar želiš in pri tem ne nastaja kolateralna škoda. Pravi, da tega ne počne, ker bi rada ubijala, a je realistična glede tega od kje hrana prihaja. ”Spoštujem svoj plen in poskrbim, da ta ne trpi”.

Valentine Thomas - lovka s harpunoOdpri galerijo
Ferrarija F40 si lahko sestavite iz Lego kock. Sestavite si popolno repliko Ferrarija F40 iz Lego kock sada Nenavadno oblikovana sadje in zelenjava, ki posnema oblike živali in ljudi Lace-street-art-2__880 NeSpoon: umetnica, ki urbano okolje odene v čipko iStock_000021542830_Large Trik: Kaj storiti, da modrci brez naramnic ne bodo zlezli ali padli dol? ·