Vallarta House - luksuzna počitniška oaza s pogledom na ocean
Utrip mesta · arhitektura

V želji, da povežejo življenjske prostore z dramatičnim pogledom na ocean, so so pri Ezequiel Farca Architects zamislili luksuzni dom z zelenimi stenami ter okni od tal do stropa. Rezidenca se nahaja v marini Puerto Vallarta v Mehiki, razgled pa ponuja na Pacific Bay. Počitniška oaza, kjer se čas ustavi…

Luksuzno domovanje Vallarta House je zasnovano kot počitniška oaza z vsem možnim udobjem: osmimi spalnicami, fitnes centrom, domačim kinom, dvema masažnima bazenoma, s teraso z bazenom in kaminom ter številnimi multi-funkcionalnimi prostori za druženje, tako zunaj kot znotraj.

Združitev naravnih materialov in tekstur prispeva k prvotni shemi projekta: uporaba naravnega kamna in betoenskih sten ustvarja sveže prostore, ki zagotavljajo pasivno hlajenje v vročih sezonah. Dom v stilu petdesetih je opremljen z zemeljskimi materiali in oblogami, kot so betonske plošče, zelene stene in pohištvo po meri iz lesa oreha.

Pohištvo in dekorativni elementi pa so izključno izbrani ter oblikovani za integracijo z arhitekturo. Barve in tkanine prinašajo toplino ter sproščujoče vzdušje v hiši na plaži, medtem kot pohištvo po meri spominja na sredino stoletja ter se odlično dopolnjuje s starinskimi elementi.

PREBERITE ŠE: Seascape plavajoče vile za življenje na morju v stilu

V galeriji si lahko ogledamo Vallarta House, luksuzno počitniško rezidenco.

Vallarta House - luksuzna počitniška oaza s pogledom na oceanOdpri galerijo
Muzej Mountain Museum Corones je posvečen živi legendi med alpinisti Reinholdu Messnerju. Najbolj nenavaden muzej na svetu je posvečen alpinistu Messnerju Skysphere - sanjsko zatočišče Skysphere – solarna ”drevesna hiška” s 360-stopinjskim razgledom Večnamenska 'drevesna hiška' Večnamenska ‘drevesna hiška’, ki predstavlja otroške sanje Dalian House Hiša Dalian House – je to prihodnost bivanja? ·