Vanquish Yachts Vanqraft VQ16
Utrip mesta · mobilno

Podjetje Vanquish Yachts prihaja iz nizozemske, zamislili pa so si ‘hibrid’ med gliserjem in vodnim skuterjem. Pogruntavščina sliši na ime Vanqraft VQ16 in omogoča plovbo tudi na daljših razdaljah.

Vanqraft VQ16 je nekakšna mešanica med vodnim skuterjem in gliserjem. V enem paketu združuje luksuz, ki ga premorejo jahte in okretnost, ki jo lahko občudujemo pri vodnem skuterju. Čoln, ki meri v dolžino 5 metrov, poganja Yamahin 1,8-litrski reaktivni motor, ki ima 200 konjskih moči. To je dovolj, da lahko poženete gliser do 40 vozlov, v kolikor pa se odločite za različico Veloce, ki ima še nekaj več moči, boste lahko glisirali s hitrostjo 50 vozlov. Razlika med VQ16 in njegovim predhodnikom je v dodatnih 30 centimetrih, glavni material iz katerega je izdelan pa so steklena vlakna. Pogon je vgrajen v ravno dno gliserja, zaradi česar ga lahko enostavno parkiramo v ‘garažo’ večje jahte.

VQ16 ima dovolj prostora za do 5 oseb in jih brez večjih težav prepelje od sidrišča do pristanišča. V primerjavi z ostalimi plovili znamke Vanquish Yachts gre za manjše plovilo, ki pa je zaradi tega toliko bolj adrenalinsko.

Galerija: Vanquish Yachts Vanqraft VQ16

Vanquish Yachts Vanqraft VQ16Odpri galerijo

cover-id-range Si predstavljaš? Takole futuristično bo videt modelna e-flota Volkswagen čez dobra tri leta Avtodom Hymer VisionVenture Hymer VisionVenture: konceptni avtodom prihodnosti Hyundai-45-Concept-1 Hyundai 45 Concept: moderen koncept z retro pridihom img Top 8: najboljša potovalna motorna kolesa za daljše razdalje ·