cover-veja-1
V zraku · Amazon · Utrip mesta · moda · V zraku · trend

Veja so ta hip najbolj trendi superge, predvsem z vidika etičnosti in ekološko usmerjene proizvodnje. Gre za blagovno znamko, ki se ne oglašuje, ne izkorišča delovne sile in ne trguje s svojo moralo. Čas je, da spoznate zakulisje modne znamke Veja.

Modna industrija je ena najtežjih, saj se srečuje z visokimi proizvodnimi stroški, hudo konkurenco in nenehno spreminjajočimi se željami kupcev. Kljub ustaljenim pravilom igre, je Veja našla svoj prostorne da bi pri tem trgovala z etičnostjo in ekologijo, ter tako ustvarila zgodbo o uspehu.

Francoska ustanovitelja Sébastien Kopp in François Morillion, prijatelja iz otroštva, sta projekt Veja začela pred več kot 15 leti po potovanjih po vsem svetu. Dve leti sta v Južni Ameriki, Afriki in Aziji delala ali opazovala različne družbene, ekološke in gospodarske projekte, kjer sta videla tudi temne plati globalizacije. In tukaj se je rodila Veja, ki v portugalščini pomeni “poglej”. Očeta blagovne znamke pojasnjujeta, da sta s tem želela izraziti, da naj ljudje pogledajo dlje od samih superg in vidijo, kako so narejene.

Poslovni model Veje namreč temelji na etiki na vseh stopnjah poslovanja: od pridobivanja materialov in proizvodnega cikla, vse do embalaže, distribucije in celo energije, ki jo uporablja francoski sedež podjetja. V amazonskem deževnem gozdu sodelujejo s skupino pridelovalcev lateksa iz divjega gumijevca, ki se uporablja na njihovih podplatih.

Platno za superge je narejeno iz organskega bombaža, ki ne vsebuje pesticidov, gensko spremenjenih organizmov in gnojil. Končni izdelki se nato sestavijo v tovarnah v bližini Porta Alegre, kjer so delovni pogoji in plače višji in pravičnejši od industrijskih standardov v državi. Tudi njihova evropska skladiščna in logistična mreža sodeluje z Ateliers Sans Frontières, organizacijo, ki želi rehabilitirati nekdanje prestopnike in uporabnike drog.

Veja ne želi proizvodnje na zalogo, zato proizvajajo samo za naročila, izdana za naslednjih šest mesecev, s čimer se zagotovi, da se zaloge ne nabirajo in materiali ne zapravijo. Prav tako nočejo uporabljati oglaševanja, kar jim je prineslo mnogo podpornikov iz sveta znanih in slavnih. Oglaševanju so se odpovedali, ker je to dejansko najvišji strošek za vse večje proizvajalce superg. In ker niso želeli, da bi dodaten strošek vplival na končno ceno izdelka, so se mu enostavno odrekli in zaupali najstarejši obliki oglaševanja, od ust do ust.

Ali že razmišljate, da bi naredili korak k trajnostni in etični obutvi Veja? Nas ni prepričala le zgodba, ki stoji za znamko Veja, pač pa tudi cene, saj se gibljejo v rangu primerljivih večjih blagovnih znamk, ki pa so glede etičnosti in ekološkega pristopa še  v začetni fazi. Za vas smo pripravili izbor najboljših modelov za moške, ženske in otroke!

Večino špotnih čevljev Veja lahko kupite na nemškem amazon.de ter jih prejmete že naslednji dan!

Pregled nekaterih uspešnih modelov blagovne znamke VEJA za leto 2020

ezgif.com-webp-to-jpg - 2020-02-24T175339.595 Hallyu: korejski val, ki je poplavil svet Screenshot 2020-02-05 at 14.36.05 Pazi to: najbolj huda izkušnja za delo v Planici shutterstock_145149241 Kako enostavno zamenjati banko? NikeNews_AdaptHuarache_Interface_4_square_1600FFF Nike Adapt Huarache: ikonične superge se bodo zavezale same · · ·