Kolesa narisana po spominu prelita v koncept
V zraku · buzz buzz

Vsi vemo, kakšno je kolo. Vsi si upamo trditi, da ga znamo vsaj približno narisati, tudi tisti, ki za risanje niso talentirani. Konec koncev moramo narisati le okvir, dodati krmilo, sedež in kolesi. Zdi se lahka naloga, a kot se je izkazalo, še zdaleč ni tako. Velocipedia je projekt bolonjskega oblikovalca Ginaluce Giminija, ki je prosil prijatelje, družino in neznance, da po spominu na list papirja narišejo kolo, sam pa je dizajne nato spremenil v profesionalno izrisane koncepte.

Včasih nas možgani pretentajo v smislu, da mislimo, da nekaj znamo ali vemo, pa v resnici ni tako. Tako je tudi pri kolesu. Psihologi tovrstni eksperiment, ki se ga je lotil tudi Gianluca Gimini, uporabljajo, da demonstrirajo, kako zviti so lahko naši možgani.

PREBERITE ŠE: Vélosophy: kolesa švedske znamke, ki vrača družbi

Bolonjski umetnik je ljudi prosil, naj po spominu skicirajo kolo. Zbral je na stotine skic koles znancev in neznancev, jih prelil v koncepte ter zapakiral v projekt Velocipedia, kjer najdemo številne ”pokveke”. Kot pravi sam Gianluca Gimini, en oblikovalec ne bi mogel izumiti toliko novih dizajnov koles, pa če bi živel 500 let. Ravno zato je kolekcija še posebej navdušujoča in polna inspiracij za kreativce. Morda se prav v njih skriva naslednji model, ki ga boste nekoč vozili.

Kolesa narisana po spominu prelita v konceptOdpri galerijo
Čudaški naslovi knjig Družbeni eksperiment: lažne naslovnice knjig z bizarnimi naslovi Podiranje živih jogi domin Jogi domine: Guinnessov rekord v podiranju živih domin iz vzmetnic Švedska s svojo telefonsko številko Švedska je prva država na svetu z lastno telefonsko številko Kako se ubadati s psihopatskim šefom? Kako se spopasti s psihopatskim šefom? · ·