Kajenski poper
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kaj storimo, ko se med pripravljanjem hrane nehote urežemo? Najprej damo rano pod vodo, nato pa v kopalnici poiščemo obliž. Kaj pa če ti povemo, da lahko sestavino za ustavitev krvavitve najdeš kar v kuhinji? Ko se boš naslednjič urezal, uporabi ta poceni trik iz kuhinje, s katerim boš krvavitev ustavil že po 10 sekundah!

Veš, kako v 10 sekundah ustaviš krvavitev brez obliža in spiranja z vodo, ki vzame precej več časa? Obstaja poceni trik iz kuhinje, ki ta postopek močno pospeši! Skrivnost tiči v uporabi kralja začimb/zelišč, kajenskega popra, ki med drugim lajša prebavo, znižuje raven holesterola, blaži astmo, stimulira izločanje sline in posledično predprebavne procese, izboljšuje delovanje želodca, lajša migrene, nas varuje pred srčnimi napadi, pomaga premagati pomanjkanje energije in kronično utrujenost, blaži druge bolečine (tudi zobobol), je dober proti okužbam in razredčen v vodi pomaga pri notranjih krvavitvah. Zdravilnih učinkov je še precej več, sodobna medicina pa še vedno odkriva nove.

PREBERITE ŠE: Trda koža na stopalih?! Poceni trik iz kuhinje za popolnoma gladka stopala!

In kakšno čarovnijo kajenski poper izvede, da ustavi krvavitev v 10 sekundah? Prah, ki ga potresemo po rani, izenači krvni tlak, zaradi česar pritisk na rano popusti (zaradi snovi stiptik), kar pomeni, da se kri lahko začne takoj strjevati in rana zapirati. Kaj pa dejstvo, da je kajenski poper oster? Tisti, ki so metodo že preizkusili, pravijo, da ni peklo.

shutterstock_500276569 10+ zdravilnih lastnosti kostanja – kot dokaz, da niso vse slastne stvari nezdrave shutterstock_1064371853 Zakaj bi si morala lase umivati s Coca-Colo? KatarzynaBialasiewicz Kaj se zgodi z našim telesom, ko za en mesec iz hrane izločimo sladkor in alkohol? Življenje 8 realističnih načinov, kako živeti bolj zdravo ·