Nasina nova vesoljska obleka Boeing Starliner
V zraku · tehnologija

Ne, to niso vesoljske obleke iz filma 2001: Odiseja v Vesolju, to je nov model oblačil za astronavte ameriške vesoljske agencije Nasa. Nov skafander sliši na ime Boeing Starliner, po vesoljskem plovilu, ki ga bodo astronavti uporabljali za izlete v vesolje v bližnji prihodnosti.

Modra je nova oranžna. Oranžna vesoljska obleka se namreč umika modri. Nasa je predstavila novo ”kolekcijo” skafandrov Boeing Starliner. Novi modeli so varnejši, preprostejši, gibkejši in udobnejši.

PREBERITE ŠE: Ekskluziven vpogled v prostore ameriške vesoljske agencije Nasa

Obleke imajo vgrajeno prezračevanje, imajo rokavice za zaslon na dotik in so 4,5 kilograma lažje kot predhodnice (zdaj tehtajo 10 kilogramov). Novi so tudi športni copati in čelada s slušalkami, ki ne bodo več ločeni del. Obleka se zdaj tudi bolj prilega telesu.

Galerija – vesoljska obleka Boeing Starliner:

Nasina nova vesoljska obleka Boeing StarlinerOdpri galerijo

DSLR-fotoaparat Pentax-KP Fotoaparat Pentax KP z izjemno občutljivost ISO – kar 819.200!!! Zvočniki Rockit Logs Rockit Logs – prenosni zvočnik z vonjem po naravi Robot novinar So novinarjem šteti dnevi – robot Xiao Nan sam napisal in objavil članek Tipkovnica Lofree Retro tipkovnica Lofree – reinkarnacija pisalnega stroja · ·