Vesoljska postaja Axiom Space
V zraku · buzz buzz

Mednarodna vesoljska postaja, ki služi kot infrastruktura za preučevanje vesoljskih pojavov, se v nizkozemeljski orbiti nahaja že od leta 2000. Kot kaže, jo bo kmalu zamenjal nov umetni satelit.

Vesoljska postaja Axiom Space je naslednica Mednarodne vesoljske postaje. Notranjost objekta je oblikoval Phillipe Starck. Axiom ima kabine z okni, skozi katera je mogoče opazovati Zemljo, več prostorov za raziskovanje in največji observatorij doslej.

Pričakujemo lahko, da bo Axiom svoje naloge začel opravljati v letu 2024, ko se bo Mednarodna vesoljska postaja najverjetneje poslovila. Novi satelit bo ponujal tudi potovanja, saj ga boste lahko obiskali za obdobje od 7 do 10 dni. Za to bo treba odšteti kar 55 milijonov dolarjev oziroma 47 milijonov evrov.

Nova vesoljska postaja bo predvsem domača baza za poklicne astronavte in zasebne raziskovalce. V breztežnostnem laboratoriju bodo ti opravljali številne raziskave, pomembne za napredek človeštva.

Za zasebno financiranim projektom stoji ekipa devetih posameznikov, ki se lahko pohvali z neprecenljivimi izkušnjami na področju proučevanja vesolja. S svojim delovanjem želijo doseči, da bi vesolje kmalu postalo vsakdanji delovni prostor.

Galerija – Vesoljska postaja Axiom Space

Vesoljska postaja Axiom SpaceOdpri galerijo

Grozovita resnica o kuhinjskih krpah. To je grozovita resnica o tvojih kuhinjskih krpah Ženske, ki se ličijo, so plačane več (glede na raziskavo). Ženske, ki se ličijo, so plačane več (glede na raziskavo) shutterstock_381337633 Teh 10 skrivnosti še danes ni razvozlanih garin-chadwick-1538889-unsplash Tega ti ne bodo odkrile ženske, ki nikoli ne gredo na dieto ·