ezgif.com-webp-to-jpg (4)
Utrip mesta · mobilno

Vespampère je svobodna interpretacija klasične Vespe italijanskega oblikovalca Giulia Iacchettija. Ima moderen elektromotor in naprej nagnjen sedež, ki spominja na originalen 98 cc model skuterja iz leta 1946. Vespampère ima lahek in dinamičen dizajn, ki je svoj navdih pobral pri vitkih Vespah, ki so jih vozili igralci v neorealističnih filmih.

Na obliki najbolj poznanega skuterja na svetu temelji oblikovalski dosežek Giulia Iacchettija. Razvil je model, ki se navezuje na tradicijo in hkrati predstavlja vitek in ekološki skuter, ki ponuja boljšo agilnost v nagnetenih mestnih središčih. V nasprotju z najnovejšimi generacijami Vesp, ki so se malce poredile, je bila vsa odvečna teža in navlaka z Vespampère odstranjena.

Minimalistična, lahka različica skuterja je odvrgla tipično ‘lupino’ okoli motorja na notranje zgorevanje, saj je preprosto ne potrebuje, ker zavzame elektromotor precej manj prostora. Vse podatke, kot so kazalnik za hitrost, stanje baterije in stanje luči, upravljamo prek aplikacije na mobilnem telefonu preko brezžične povezave. Telefon vstavimo v za to namenjeno mesto, ki je poleg vsega še vodotesno, zato so skrbi zaradi dežja nato povsem odveč. V ogledalih se skrivajo smerokazi, ročke za zavore pa so oblikovno povsem v skladju s krmilom skuterja. Eleganci Vespampère ne moremo prav ničesar očitati in že se vidimo, kako se graciozno z njo prevažamo po mestu.

Galerija slik: Vespampère

VespampèreOdpri galerijo
Najboljši Filmski avtomobili Najboljši filmski avtomobili vseh časov FORD_2017_EcoSport_Barcelona_04 Ford EcoSport: Novi Fordov SUV BMW M2 Compettion BMW M2 Competition: nepričakovano razkritje najmočnejšega M2 Novi Audi A6 Avant Novi Audi A6 Avant: čudovit karavan za moderne čase · · · · ·