shutterstock_1187009731
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Božični prazniki so pred vrati, kuhano vino ste letos skoraj gotovo že poskusili. Ampak ste poskusili Vin Brule, kuhano vino, ki je hit te sezone? Mi imamo recept in to je njegova skrivnost!

Vin Brule je posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? :)

Sestavine

  • 1,5 litra rdečega vina
  • 3 palčke cimeta
  • 250 g sladkorja
  • nekaj klinčkov
  • lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
  • malo muškatnega oreška
  • ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
  • 5 do 10 brinovih jagod
  • zvezdasti janež

Priprava

Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!


Screen Shot 2019-12-12 at 10.36.32 copy Vikend sladkanje: recept za Nutella cheesecake, ki ga ne rabiš peči! Recept: Nutelasagna je vrhunec za ljubitelje Nutelle Recept: Nutelasagna je pravi ‘vrhunec’ za ljubitelje Nutelle shutterstock_1202307853 Božično pecivo: božanska božična rulada z orehi in brez moke shutterstock_747353902 Praznična peka: najboljši recepti za piškote · ·