Vino First Lady
Utrip mesta · kulinarika

Medtem ko se v ZDA ukvarjajo predvsem s kontroverznimi naslovnicami in drugimi spornimi dejanji svoje prve dame, želimo Slovenci Melanio Trump karseda dobro vnovčiti. Sevnica je prva dama ZDA kar naenkrat postavila na svetovni zemljevid in podjetni Sevničani so to dobro izkoristili. Ob inavguraciji so predstavili linijo izdelkov pod blagovno znamko First Lady, katere del je tudi vino – modra frankinja –, ki velja za ponos Posavja in se prodaja kot vroče žemljice.

Čeprav je vino First Lady (modra frankinja), ki je nastalo v čast Melanie Trump in ga lahko kupite v trgovini s spominki v sevniškem gradu, skoraj dvakrat dražje kot druga tovrstna vina, pa nekateri menijo, da bi ga morali prodajati za 500 evrov, ne le za 27,90. Pravijo, da je vino nežno kot Melania.

PREBERITE ŠE: Skrivnostno življenje Donalda Trumpa

Prvih 300 steklenic je bilo razprodanih v treh dneh, že kmalu pa naj bi šlo v prodajo novih 2000 steklenic. Pod imenom First Lady se prodaja tudi tradicionalna sevniška salama salamin, ki jo je za linijo First Lady prispevala KZ Sevnica.

Kuhna na plac 2017: domžalska ulična kuhinja začne kuhati aprila. Kuhna na plac 2017: domžalska ulična kuhinja začne kuhati aprila Kavarna Stow: dom pravih kavoljubcev Kavarna Stow: dom pravih kavoljubcev BeFunky Collage Kako raste vaša najljubša hrana? Kavni namaz Kavni namaz – kavo si lahko zdaj na kruh namažete kot maslo! · · · ·