1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · moda · V zraku · tehnologija

Na začetku 90. let prejšnjega stoletja je Apple predstavil svoj prvi barvni namizni računalnik Macintosh Color Classic in od takrat nič ni več, kot je bilo. Je pa malokdo najbrž vedel, da so takrat pri Applu izdelali tudi prototipni par športnih copat z Applovim logotipom v mavričnih barvah. Sprva so bili prodani nekemu zaposlenemu v podjetju, ki jih je nato leta 2007 na eBayu prodal naprej za pičlih 79 ameriških dolarjev. Potem se je sled za njimi izgubila.

Vse dokler jih ni prijatelj Leona Benrimona, direktorja sodobne umetnosti pri Heritage Auction, našel na garažni razprodaji nekje v San Franciscu. 11. junija bodo pri Heritage Auctionu začeli dražbo tega edinstvenega (in edinega) para copat z izklicno ceno 13.300 evrov. Pričakujejo pa, da bodo iztržili vsaj enkrat višji znesek. Gre v bistvu za usnjen Adidasov teniški copat številke 40, ki ima tipičnega videz iz tistega časa. So bele barve in na jeziku ter ob strani nosijo Applov logotip.

PREBERITE ŠE: REVENGE PLUS VINTAGE SUPERGE – REEBOK OBUDIL KLASIČNE TENISKE

Zaradi teh copat so se pri Heritage Auctionu odločili, da zaženejo konceptualno akcijoThe Future Is Now”, ki vsebuje poleg omenjenih copat še mnoge druge zbirateljske izdelke, kot so npr. srferske deske, torbe itd.

Galerija slik: Vintage Applovi športni copati

Vintage Applovi športni copatiOdpri galerijo
trendi za tatuje Tatu trendi 2017 adidas Pharell Williams Tennis Hu-cover Adidas Pharell Williams Tennis Hu – kako glasbenik vpliva na športno obutev ikea-balenciaga-speed-trainer-00 Balenciagin tekaški copat v Ikeini različici oz. katera različica je bolj nora Nike-Air-Max-Plus- Nike Air Max Plus: klasične superge so doživele preobrazbo · · · ·