Brigitte Bardot
Utrip mesta · moda

Včasih je za modni navdih najbolje pobrskati po vintage arhivu fotografij elegantnih dam, ki so enostavno odsevale lepoto, prefinjenost in seksapil. To zimo naj nas inspirira vintage – oglejmo si fotografije najlepših modnih ikon na zasneženih strminah.

Kot modne ikone razumemo ženske, ki niso sledile modnim trendom, ampak so te krojile po svojih merilih in jih nemalokrat tudi same postavljale. Valižanska princesa Lady Diana Spencer je tudi na belih strminah – oblečena v enodelen kombinezon v kombinaciji z usnjenimi črnimi rokavicami in diamantnimi uhani – izžarevala svojo značilno toplino in večno eleganco. Brigitte Bardot je modni svet zaznamovala s svojim uporništvom. Še dandanes so črtasti topi, balerinke, razmršeni lasje, našobljene ustnice in črno obrobljene oči “njeni”. Na zasneženih pobočjih je prisegala na šik pokrivala in ženstvene smučarske komplete. “Ledena princesa” Grace Kelly je prisegala na klasiko. Pomislimo na debelo pletene ribiške puloverje in črna sončna očala. Rita Hayworth je z rdečo šminko in širokim nasmehom tudi med smučanjem poskrbela za svoj zapeljiv videz. Audrey Hepburn pa je svetu dokazala, da je ženska lahko lepotica tudi s fantovsko postriženimi lasmi. Ena največjih modnih ikon je uglajenost odsevala tudi na snežnih strminah.

PREBERITE ŠE: I Love Mr. Mittens: Unikatne pletenine, za katerimi vzdihujejo vse fashionistke

Kako, si poglejmo v galeriji.

Lady Diana Spencer, valižanska princesaOdpri galerijo
1 Phil Oh: Najboljši modni streetstyle leta 2014 chanel-rtw-spring-summer-2015 10 novoletnih zaobljub za modno 2015 PicMonkey Collage Top 5 modnih oblikovalcev, ki jih moramo spremljati v letu 2015 PicMonkey Collage Največji vrhunci in ‘’kiksi’’ na rdečih preprogah v letu 2014 · · · ·