titaanik violina
V zraku · buzz buzz

Konec oktobra je bila na dražbi v Londonu za 1,7 milijona dolarjev prodana violina, na kateri je igral vodja glasbenega orkestra na potniški ladji Titanic.

Do zdaj je bila to največja vsota, ki je bila plačana za spominek povezan z omenjeno potopljeno potniško ladjo.

Vsi tisti, ki so preživeli eno izmed najodmevnejših nesreč tistega časa, so pričali o tem, da so glasbeniki igrali do konca. Direktor skupine, Wallace Hartley, se je za to dejanje odločil zaradi potnikov, saj je želel umiriti napad panike. Preživeli pravijo, da naj bi bila zadnja odigrana pesem na krovu ladje ‘’Nearer, my God to Thee“. Telo Wallace-a Hartley’a je bilo najdeno 4. maja leta 1912. Zatem se je njegova violina izgubila in bila najdena leta 2006 na podstrešju v britanski hiši, od oktobra naprej je v lasti nepoznanega zbiralca umetnin in starin.

Skladba: Nearer, my God to Thee

Titanic je bila izmed največjih potniških ladij svojega časa. Dolga 269 metrov in visoka 29 metrov, je lahko sprejela več kot 3.300 potnikov. V noči iz 14. na 15. aprila se je ladja zaletela v ledeno goro in potopila. Več kot 1.500 ljudi se je utopilo.

Refleksija zgodovine skozi črno bele fotografije, katerim je bila dodana barva. Refleksija zgodovine skozi predelave črno-belih fotografij olje Oblikovna nagrada Red Dot za embalažo oljčnih olij LEGO skodelica Skodelica za kavo iz LEGO kock La Rinascente - Fabio Novembre - Tommy Hilfiger Umetniška instalacija v modni izložbi