Naprava Samsung Gear VR
V zraku · tehnologija · gadgeti

Če sodimo po številu sodelujočih na letošnji konferenci namenjeni virtualni resničnosti Oculus Connect VR 2, potem se v letu 2016 selimo v navidezno resničnost. Realnost je včasih res preveč kruta! Svoj predvajalnik za navidezno resničnost je na konferenci pristavil tudi Samsung, ki je predstavil najnovejšo različico očal Samsung Gear VR, ki so zdaj kompatibilne še z več pametnimi telefoni, tudi s še toplimi Galaxy S6 edge+, S6 in S6 edge. Prototip, ki ga gledate, je končna različica in bo kupcem na voljo še letos. Novembra čez lužo, kmalu za tem pa bo pljusknila tudi v našo bližino.

Naprava Samsung Gear VR (prva različica je izšla leta 2014) se ponašajo s Super AMOLED zaslonom, ki ustvarja izjemen občutek navidezne resničnosti, ki je po besedah Samsungovega izvršnega direktorja in vodje oddelka za IT & Mobile, JK Shina, naslednja stopnja računalništva. Pri nastajanju virtualnih očal so se Korejci povezali s podjetjem Oculus, pionirjem navidezne resničnosti, s katerim so postavili standard za mobilni VR.

PREBERITE ŠE: Galaxy Gear S2 – tudi Samsung z okroglo pametno uro

310-gramski Samsung Gear VR s 96-stopinjskim vidnim poljem ima vgrajeno blaženje s peno in je posledično še bolj udoben za nošenje. Je 22 odstotkov lažji od predhodnika Gear VR Innovator, nadgradnjo pa je doživela tudi sledilna ploščica, kar v prevodu pomeni boljši nadzor in upravljanje med igranjem iger in gledanjem posnetkov s 360-stopinjskim pogledom. Po besedah Brendana Iribe, predsednika podjetja Oculus, ima navidezna resničnost še veliko neizkoriščenega potenciala, ki pa ga bodo gotovo izkoristili že v bližnji prihodnosti. Za Gear VR boste morali v ZDA odšteti preračunanih 89 evrov, drugje pa cena ostaja še neznanka. Kakopak boste morali imeti za uporabo očal v lasti tudi enega od najnovejših Samsungovih pametnih telefonov, najsi bo to Galaxy S6, S6 Edge+, S6 Edge ali Galaxy Note 5, sicer boste z njimi obtičali v resničnosti. Ta pa je tako ”out”.

Naprava Samsung Gear VROdpri galerijo

Pebble Time Round Pebble Time Round: fenomen med pametnimi urami s svojo prvo okroglo uro Pametni obesek za pse Dott Dott: pametni obesek za pse, s katerim se vaš pes ne bo nikoli več zares izgubil Pronto 12 Power Practical Proto 12 – Formula 1 med prenosnimi polnilci Pingbell2400x1350-14 Pingbell: pametni zvonec za kolo, ki pomaga pri iskanju kolesa #kickstarter · · ·