Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
Utrip mesta · mobilno

Novi koncept Mercedes-Maybach se je predstavil na pekinškem avtosalonu. A kot se rado zgodi, so tudi tokrat v javnost pricurljale fotografije še pred njegovo uradno predstavitvijo. Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury bi lahko na kratko opisali kot limuzino z visoko streho in velikodušno oddaljenostjo od tal.

Po vseh pričakovanjih je tudi Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury dobil prednjo masko z navpičnimi letvicami, kot smo lahko zasledili pri limuzini Mercedes-Maybach razreda S in ekstra dolgi različici Pullman. Pogled vsekakor pritegne zadnje okno, ki je v retro stilu razdeljeno na dva dela.

Novi koncept ima popolnoma električen pogon. Poganjajo ga štirje elektromotorji, ki skupno proizvedejo zajetnih 738 konjskih moči. Moč prihaja iz baterije z zmogljivostjo 80 kilovatnih ur, kar zadostuje za do 500 kilometrov prevožene razdalje. Pojavile so se tudi govorice, da naj bi koncept napovedoval novega Mercedes-Benza GLS, a ker je bil ta že opažen na ulicah v maskirnih barvah in popolnoma drugače oblikovan lahko takšna sklepanja z lahkoto ovržemo. Morda pa le napoveduje novo karoserijsko obliko pri Mercedes-Benzu, ki je svojo ponudbo karoserijskih oblik že tako izdatno razširila.

Galerija slik: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Vision Mercedes-Maybach Ultimate LuxuryOdpri galerijo
Volvo S90 Ambience Concept Volvo S90 Ambience Concept: ko se človek in avtomobil povežeta prek čutil Jaguar XE 300 Sport Jaguar XE 300 Sport: limuzina z novo športno opravo Kortezh: Putinova nova 'zverina' Kortezh: Putinova nova ‘zverina’ Airstream Nest Airstream Nest: praktična počitniška prikolica, v kateri se boste počutili kot doma