Vivo Nex
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Vivo je naznanil novi pametni telefon Nex. Naprava, s katero se kitajsko podjetje želi zoperstaviti bolj uglednim imenom, je sicer bazirana na konceptu za telefon Apex. Slednjega so ustvarjalci predstavili na svetovnem kongresu mobilne tehnologije, ki je potekal v februarju.

Nex že na prvi pogled prepriča z zaslonom brez okvirja. Hkrati telefon nima zareze, še posebno edinstven pa je zavoljo selfie kamere, ki ob uporabi pokuka iz ohišja telefona. Zaslon predstavlja kar 91,24 % površine sprednje strani telefona.

Namesto ušesnega zvočnika  Nex uporablja tehnologijo Screen SoundCasting, ki za oddajanje zvoka uporablja tresljaje. Mobilnik se lahko pohvali z vgrajenim senzorjem za prepoznavanje prstnih odtisov, ki se uvršča v tretjo generacijo senzorjev in se ponaša z visoko hitrostjo delovanja.

Novi telefon poganja procesor Snapdragon 845. Na bralno-pisalnem pomnilniku je 8 GB prostora, medtem ko je za shranjevanje namenjenega 256 GB prostora. 6,59-palčni OLED-zaslon vsebine prikazuje v ločljivosti 1080p. Zadnja kamera je sestavljena iz dveh objektivov z ločljivostjo 12 MP oziroma 5 MP, medtem ko sprednja kamera posnetke ustvarja pri ločljivosti 8 MP. Glede na moderne standarde lahko Nex označimo za ogromen telefon, saj tehta 199 gramov, njegova debelina pa je 7,98 milimetra.

Vivo Nex je popolna naprava za ljudi, ki se navdušujejo nad telefoni brez okvirja. Na žalost bo na voljo le na kitajskem trgu, kjer ga bodo kupci lahko dobili po ceni 4998 juanov, kar preračunano pomeni 662 evrov.

Galerija – Vivo Nex

Vivo NexOdpri galerijo
Pametni telefon Minima Minima: pametni telefon, ki upošteva načelo ‘manj je več’ BlackBerry Key2 BlackBerry Key2 vztraja pri fizični tipkovnici, a dodaja dvojno kamero DegqQGXX4AAID3O Mi 8: Xiaomi navdušil s predstavitvijo novega aduta cover-nokia-5-3-2 NOKIA 5, NOKIA 3 IN NOKIA 2 – Je to vrnitev Nokie z odličnimi telefoni pod 200 evri?! ·