Pametni telefon VKWorld Crown V8
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Kitajci vse bolj prevzemajo pobudo v svetu pametnih telefonov in VKWorld Crown V8, ki bo najtanjši telefon na svetu, je nov dokaz, da bo konkurenca morala pošteno zavihati rokave, da bo lahko sledila tempu in ceni kitajskih proizvajalcev, ki tudi vse manj kopirajo in ”prepisujejo” od tekmecev. Najtanjši pametni telefon bo v debelno meril le 4,7 milimetra, njegovo ohišje pa se bo celilo samo!

Pametni telefon VKWorld Crown V8 bo kmalu postal najtanjši pametni telefon na svetu (naziv bo s 4,7 milimetra debeline prevzel telefonu Vivo X5 Max, ki v debelino meri 4,75 milimetra).

Če vas je strah, da ga ne boste mogli obvladati v rokah, in vas skrbi, kaj se bo zgodilo, če vam bo padel na tla, je strah odveč, saj so ga inženirji opremili s steklom Corning Gorilla Glass 4, zadnja in sprednja stranica (iz posebne prožne smole, ki ob udarcih spremeni obliko in se povrne v prvotno stanje) pa se celita sami (podobno kot hrbtišče telefona LG G Flex 2, le da za celjenje prask ne potrebuje 10 minut, pač pa zgolj nekaj sekund), kar pomeni, da bodo morebitne praske samodejno izginile. Preostanek ohišja je kovinski. In ko smo ravno pri LG-ju. Pri slednjem si je Crown V8 sposodil zaslon IPS s tehnologijo OGS.

PREBERITE ŠE: Top 3: najboljši vodoodporni pametni telefoni za na plažo po izboru uredništva

Najtanjšemu pametnemu telefonu na svetu, telefonu VKWorld Crown V8, so inženirji pripeli ”čin” (beri certifikat) IP67, kar pomeni, da je vodoodporen (za 30 minut ga bomo lahko potopili do metra globine), ter odporen na prah in pesek. Na sprednji strani telefona najdemo zvočnik, kaj v “podpalubju”, pa še ni znano. Znano pa je že, da bo telefon smešno poceni, saj bo zanj treba odšteti le malo več kot 70 evrov. Naprodaj bo v drugi polovici julija 2016.

Kolikokrat se dotaknemo zaslona telefona? Razkrivamo! Kolikokrat na dan se dotaknemo zaslona pametnega telefona? Vododporni pametni telefoni za na plažo Top 3: najboljši vodoodporni pametni telefoni za na plažo po izboru uredništva Kako sprostiti prostor na iPhonu? 5 preprostih načinov, kako sprositi prostor na iPhonu shutterstock_439292620 6 nasvetov, kako izbrati pravi pametni telefon za svojega najstnika ·