Volkswagen Arteon Shooting Brake Elegance
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen je v ofenzivi, saj naj bi letošnje leto predstavil kar 34 novih modelov. Volkswagen Arteon Shooting Brake je pravzaprav češnja na vrhu torte.

Arteona smo prvič na naših cestah lahko opazili leta 2017 in počasi je bil čas, da mu snovalci privoščijo prve lepotne popravke. Ker je javnost zahtevala “Shooting Brake” so mu torej poleg prenove privoščili tudi povsem novo različico. Ta v zelje skače predvsem premijskim znamkam, ki v svoji modelni gami premorejo karavane z elegantno padajočo streho in kupejevsko obliko.

Povprečni opazovalec ne bo opazil sprememb, čeprav je teh precej: sprednji del z novim neprekinjenim svetlobnim pasom, udarnimi kromiranimi letvicami ter novimi odprtinami za zrak na dnu. Prenovljen je tudi svetlobni podpis zahvaljujoč edinstvenemu svetlobnemu podpisu LED, tako spredaj kot zadaj. Razlika med običajnim Arteonom in Shooting Brakom se prične po stebričku B, kjer je avtomobil popolnoma drugačen in agresivnejši kot “fastback” model.

Potrebno je priznati, da je Arteon s tovrstnim zadkom pravzaprav eden lepših karavanov.

Arteon eHybrid – dnevne potrebe le z elektriko

Arteon je od sedaj na voljo kot priključni hibrid. In snovalci obljubljajo, da bo lahko prevozil povprečne dnevne potrebe zgolj na elektriko. V svojem “srednjem” segmentu je prvi med tovrstnimi vozili.

Volkswagnovi inženirji pa so posodobili tudi množico drugih malenkosti. Posodobljeni so vozni asistenti. Tako radarski tempomat podpira hitrost do 210 km/h. Prav tako pa je posodobljen informatični sistem, kjer kraljujeta razširjena povezljivost za Apple CarPlay ter Android Auto ter posodobljena ambientalna osvetlitev, ki sveti v kar 30 barvah.

Novi Arteon Shooting Brake bo na naše ceste zapeljal že jeseni.

Galerija slik: Arteon Shooting Brake

Novi Volkswagen Arteon Shooting Brake Odpri galerijo
Mercedes-Benz E63s AMG Mercedes-Benz E 63 S AMG: pomemben je le videz Mazda BT-50 Nova Mazda BT50 – dokaz, da so pick-upi spet popularni 1 Kako nastaja najboljši avtomobil na svetu? Hrvaški Rimac C_Two Sherakhan-Luxury-Charter-Superyacht-0-Hero Sherakhan: luksuzna superjahta z vodnim toboganom, ki te odnese naravnost v ocean