Volkswagen Atlas
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen Atlas je terenec in pol. V dolžino namreč meri ker pet metrov (!), s čimer je trenutno Volkswagnovo največje osebno vozilo. S 7-sedežnim terencem največji evropski proizvajalec napada ameriški, ruski, kitajski in bližnjevzhodni trg. Premierno se bo predstavil na losangeleškem avtomobilskem salonu.

Sedemsedežni Volkswagen Atlas je pravi dolgin, saj v dolžino meri kar pet metrov. Sprva bo na voljo v ZDA, nato v Rusiji in na Bližnjem vzhodu, kdaj in če sploh bo na voljo v Evropi, pa še ni znano. Izhaja iz platforme MQB, izvira pa iz tri leta stare študije Crossblue. Za evropske razmere je izjemno velik, v ZDA pa tovrstni terenci predstavljajo kar desetino trga.

Sprva bosta na voljo dva pogonska agregata, in sicer 2-litrski bencinski TSi V4, ki iz sebe iztisne 238 KM (175 kW), in 3,6-litrski bencinski VR6, ki razvije 280 KM (206 kW). Pri obeh bo moč na kolesa prenašal 8-stopenjski samodejni menjalnik, pri močnejši izvedbi pa boste lahko izbirali pogon ali zgolj na sprednji dve ali vsa štiri kolesa (4MOTION).

PREBERITE ŠE: Gorenje in Volkswagen: retro hladilnik, ki čaka, da ga parkirate v svojem stanovanju!

Kabina Volkswagna Atlas je prostorna kot dnevna soba. Za zvočno kuliso bo skrbel Fenderjev avdio sistem z ducat zvočniki in 480-vatnim ojačevalcem. Dostop do tretje klopi je izjemno enostaven in neotežen, tako da lahko do nje zlahka dostopajo tudi odrasli. Na voljo bodo številni asistenčni sistemi, pa tudi storitve MirrorLink, Android Auto in Apple CarPlay. Izdelovali ga bodo v tovarni v Chattanoogi (ZDA).

Galerija – Volkswagen Atlas:

Volkswagen AtlasOdpri galerijo

Modna izpeljanka modela Rolls-Royce Dawn Rolls-Royce Dawn (modna izdaja) si je cesto zamislil kot modno brv Motocikel Light Rider Light Rider – prvi motocikel, izdelan s pomočjo 3D-tiskalnika Novi Mini Countryman Novi Mini Countryman (2017) – daljši, širši in prvič kot priključni hibrid Mercedes-Benz E63 AMG S Mercedes-Benz E63 AMG – zverina iz razreda poslovnih limuzin · · · · ·