Volkswagen Dune Buggy Concept
Utrip mesta · mobilno

Bruce Meyers je leta 1964 predstavil avtomobil Meyers Manx, ki je bil kombinacija Volkswagen Beetle šasije in karoserije, narejene iz steklenih vlaken. Divja kombinacija nemškega inženiringa in ameriškega oblikovanja se je prelevila dobro znanega Buggya, ki je kot naročen za preganjanje po peščenih sipinah ali katerimi drugimi brezpotji.

Buggy je bil sinonim za Volkswagen od njegovega nastanka, saj je v trenutku postal izredno priljubljen. Tedaj ga je poganjal bokserski 4-valjni motor, ki ga je prispeval Volkswagen Beetle.

Pri Volkswagnu so se odločili obuditi Buggya in bodo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavili Volkswagen Electric Dune Buggy Concept. Motor na notranje izgorevanje bodo nadomestili z električnim motorjem in s tem popeljali Buggya v novo ero.

Konceptni Buggy bo osnovan na MEB modularni platformi, ki jo bodo pri Volkswagnu uporabljali za prihajajoče električne avtomobile, med njimi tudi za Volkswagen ID. Glede na to, da se Volkswagen ni odločil za novo generacijo Beetla, bo morda prav Buggy zasedel njegovo legendarno mesto.

Audi TT 20th Anniversary Edition Audi TT 20th Anniversary Edition: posebna izdaja ob 20-letnici Toyota Land Cruiser Heritage Edition Toyota Land Cruiser Heritage Edition: posebna izdaja preizkušenega recepta Subaru WRX STI Subaru WRX STI: zopet nekaj strupenega iz Subarujeve delavnice Ducati Diavel 1260 Ducati Diavel 1260: Diavel v svoji novi podobi ·