Volkswagen I.D. Roomzz
Utrip mesta · mobilno

Družina Volkswagnovih električnih avtomobilov se bo na podlagi predstavljenih konceptov hitro širila. Volkswagen I.D. Roomzz je večji SUV, ki zastopa dva najhitreje rastoča segmenta v avtomobilski industriji- električne avtomobile in SUV-je.

V tem trenutku predstavlja Kitajska največji trg za električne avtomobile na svetu. Tako niti ni čudno, da so se pri Volkswagnu odločili, da je avtomobilski salon v Shanghaiju, najboljša priložnost za predstavitev novega električnega koncepta v družini. Volkswagen I.D. Roomzz je električni SUV, s pametno tehnologijo in z ekološkim pogonom. Kot posebnost lahko izpostavi tri vrste za sedenje, ker pa je notranjost oblikovana v smislu odprtega prostora, se lahko sedeži odstranijo, I.D Roomzz pa se tako spremeni v pisarno, ali ‘sobo’ namenjeno počitku ali druženju. Pred voznikom se nahaja digitalna steklena površina z merilniki in volanom, v kombinaciji z avtonomnim sistemom I.D. Pilot, pa se lahko koncept pelje sam, brez aktivnega voznika.

Volkswagen I.D. Roomzz ima štirikolesni pogon 4MOTION, ki je malce drugačen, zaradi dveh elektromotorjev, ki sta nameščena na vsako os. Skupna sistemska moč znaša 302 konjske moči, SUV pa kljub svoji teži, potrebuje le 6,6 sekund, da pospeši od 0 do 100 km/h. Najvišja hitrost, ki jo bo lahko dosegel koncept, znaša 180 km/h. Baterija s kapaciteto 82 kWh ima dovolj energije za do 450 kilometrov dolgo pot. Produkcije različice večine konceptov z oznako I.D., si lahko obetamo v letu 2020.

Galerija: Volkswagen I.D. Roomzz

Volkswagen I.D. RoomzzOdpri galerijo
Audi AI:ME Audi AI:ME: je to Audi A2 iz prihodnosti? Igor Jankovic Osseo Concept: ultra luksuzna jadrnica srbskega oblikovalca Igor Jankovic Osseo Concept: ultra luksuzna jadrnica srbskega oblikovalca Volkswagen T-Cross Novi Volkswagen T-Cross: vznemirljiv kompaktni SUV FORD_2018_FOCUS_ACTIVE_WAGON_NOV_9 Novi Ford Focus: Odločen biti najboljši · · ·