Volkswagen ID.3
Utrip mesta · mobilno

Pri podjetju Volkswagen so pričeli s pobiranjem rezervacij za njihov prihajajoči model ID.3, ki so ga v konceptni fazi poimenovali Volkswagen ID – njegova ciljna cena naj bi znašala manj kot 40.000 evrov, 58 kWh baterija pa naj bi omogočala za do 420 kilometrov dosega.

Volkswagen ID.3 je najnovejši Volkswagnov električni avtomobil s prisekanim zadkom – številka 3 je pomembna, ker bodo z njo umestili avtomobil med ostale električne avtomobile, ki pri podjetju Volkswagen še prihajajo. Trojka je pomembna tudi z vidika nasledstva – prvi je ledino oral Volkswagen Beetle, drugi je bil nepremagljivi Volkswagen Golf, kot tretji pa bo nastopil Volkswagen ID.3, ki se bo kot pionir na področju Volkswagnove elektrifikacije trudil doseči kultni status med električnimi avtomobili.

Volkswagen ID.3 bo svetovno premiero doživel septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Zaradi tega so nam v tem trenutku na voljo zgolj ‘kamuflažne’ fotografije, a so bolj kot to pomembne informacije o ceni in baterijskih opcijah, ki jih bo ponujal.

V pričetku bo na voljo posebna izdaja vozil (30.000), ki bo imela v Nemčiji ceno pod 40.000 evri, bogato dodatno opremo in srednje veliko baterijo (58 kWh), s katero bo mogoče prevoziti do 420 kilometrov dolgo pot. Želja pri Volkswagnu je, da bi različica z osnovno baterijo (45 kWh), ki ima dovolj energije za do 330 kilometrov dolgo pot, stala manj kot 30.000 evrov.

Na voljo bo še baterija s kapaciteto 77 kWh, ki bo imela dovolj energije za do 550 kilometrov dolgo pot. Za rezervacijo je potrebno vplačati 1000 evrov, naročila bodo pričeli sprejemati po frankfurtskem avtomobilskem salonu.

Nemški kupci bodo lahko svoja naročila potrdili ali odpovedali do aprila 2020, ko naj bi prve električne avtomobile Volkswagen ID.3 tudi pričeli dobavljati. Posebna prva izdaja avtomobila Volkswagen ID.3 bo na voljo z brezplačnim enoletnim polnjenjem ali 2.000 kWh na določenih električnih polnilnicah.

Volkswagen ID.3 bo imel elektromotor z močjo 150 kW in bo dosegel maksimalno hitrost 180 km/h. Omogočal bo 7,2 kW oziroma 11 kW polnjenje. Na hitri polnilnici ga bo mogoče polniti s 125 kW. Kakšne bodo cene pri nas, se še ne ve in bo potrebno na te podatke torej počakati. Do takrat lahko razmislite, ali bo Volkswagen ID.3 morda resnično postal novi ljudski avtomobil med električnimi avtomobili.

Galerija: Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3Odpri galerijo
Renault Twingo Renault Twingo: prikupen malček iz Novega mesta je tu! Deus Ex Machina Goof Bike Deus Ex Machina Goof Bike: najprikupnejši motor za na plažo avtomobilski-klasiki-2019 (2) 7+ avtomobilov, ki danes stanejo le drobiž, a bodo postali klasiki! Zero Labs Automotive Ford Bronco: električni klasik med poltovornjaki Ford Bronco: legendarni poltovornjak je zdaj električen