cover-t-cross
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen T-Cross Breeze je konceptno vozilo, za katero pa pri Volkswagnu trdijo, da ni daleč od proizvodnje. Gre namreč za simpatičen crossover zgoraj brez, ki je le nekoliko večji od Volkswagen Pola. Zdi se, da se trendu “crossover” ne morejo upreti niti kabrioleti, ki kar naenkrat silijo v segment “mestnih terencev” oziroma križancev. Karkoli že Volkswagen T-Cross Breeze je … ni tako pomembno. Nam je enostavno všeč!

Potem ko je Volkswagen na sejmu zabavne in uporabne elektronike (CES) v Las Vegasu/ZDA javnost navdušil s študijo BUDD-e, bo tudi v Ženevi obiskovalce presenetil s trendovskim konceptnim modelom. T-Cross Breeze je najbolj kompakten športni terenec, ki ga bo Volkswagen vključil v svojo ponudbo. Gre za prvi kabrioletski suv v tem avtomobilskem razredu, ki je cenovno dostopen in ki s povišanim sedežnim položajem zagotavlja optimalno preglednost. Tako kot BUDD-e tudi T-Cross Breeze v konceptu upravljanja skoraj nima stikal. Dr. Herbert Diess, predsednik uprave znamke Volkswagen, je povedal: “Leto 2016 bo za Volkswagen leto novega začetka. T-Cross prvi nakazuje, v katero smer bo šel razvoj novih Volkswagnovih modelov. Še posebej močno bomo povečali ponudbo športnih terencev, tako da bomo v prihodnje v vseh ključnih segmentih prisotni tudi z modelom suv.”

Oblikovni jezik Volkswagna T-Cross Breeze povzema nekatere smernice Tiguana z nekaterimi futurističnimi detajli, ki mu dajo svež pridih. Zanimive so predvsem prednje meglenke, ki že nakazujejo morebiten prihodnji podpis modelov Volkswagen, in sodobno oblikovana maska, ki si jo lahko hitro predstavljamo na kakšnem novem suvu družine Volkswagen. 19-palčna lita platišča skoraj organsko poudarjajo obliko in stransko silhueto. V zadku se skriva 300 litrov prtljažnika, ki je prikupno zaključen z zanimivimi zadnjimi lučmi v LED-tehnologiji.

V dolžino meri 4.133 mm in je le nekoliko daljši od modela CrossPolo. 4-sedežnik ima futuristično oblikovano notranjost, ki pa ne prekipeva od prostornosti. Pod motornim pokrovom koncepta pa se je skrival 1,0-litrski motorček s 110 konjskimi močmi, ki T-Cross požene do 188 km/h.

Volkswagen T-Cross BreezeOdpri galerijo
Volkswagen Budd-e CES 2016: Volkswagen Budd-e: sloviti Bulli za 21. stoletje Volkswagen Sharan Osveženi volkswagen sharan – izboljšan odlični recept Volkswagen Passat Alltrack Novi volkswagen passat alltrack – terenski passat za avanturistične očete Novi Volkswagen California Novi Volkswagen California – “kamper” za vse ljubitelje kampiranja