BeFunky Collage
Utrip mesta · mobilno

Za tako velikega avtomobilskega proizvajalca, kot je Volkswagen, je kar malce nenavadno, da so vsa ta leta imeli v ponudbi zgolj 2 SUV-ja, Touarega in Tiguana. V zadnjih nekaj mesecih se je ta številka malce okrepila s prihodom večjega Atlasa, Tiguana Allspace in v zelo kratkem še na Golfu osnovanega T-Rocka.

Zbirka Volkswagen SUV-jev se bo še povečala v letu 2018, ko bo na trg zapeljal novi Volkwagen T-Cross, ki je osnovan na najnovejšem Polu.

T-Cross Breeze

T-Cross BreezeOdpri galerijo

Predhodnik Volkswagna T-Cross je bil predstavljen leta 2016 na ženevskem avtosalonu z imenom T-Cross Breeze. Konceptni model je bil sicer “zgoraj brez“, njegova serijska izvedba pa naj bi dobila trdno streho in proporce, ki bodo v dolžino za okoli 30 mm krajši kot pri T-Rocku. T-Cross naj bi imel nekoliko daljšo medosno razdaljo kot Polo, kar pomeni več prostora za potnike na zadnji klopi. Zunanji stil bo volkswagnovsko konservativen, a če je kaj verjeti govoricam, bi ta vseeno lahko bil precej športen in bolj vznemirljiv kot dosedanji “odrasli” modeli.

Taigun

TaigunOdpri galerijo

Volkswagen T-Cross na Polovi platformi predstavlja bratski avto Seatu Aroni. Tako naj bi imel štirikolesni pogon pri močnejših izvedbah motorja, medtem ko bo v osnovnih T-Crossih že poznani 1-litrski 3-valjni motor s pogonom na prednji kolesni par. Po predstavitvi Volkswagen T-Crossa se načrtuje še predstavitev malega Volkswagna T-Track, ki je osnovan na modelu Volkswagen up! in se je predhodno imenoval Taigun.

PREBERITE ŠE: VOLKSWAGEN T-ROC: SVETOVNA PREMIERA LJUDSKEGA TERENCA PO OKUSU URBANIH


Aston Martin Vantage Aston Martin Vantage: je to najlepši Aston Martin? cover-fisker Podjetje Fisker napovedalo baterijo z dosegom 800 kilometrov, ki se napolni v zgolj 60 sekundah P90285511-highRes BMW X3 in BMW 6 Gran Turismo: prvi za teren, drugi za udobne daljše vožnje Deska Track1 za skejtanje čez drn in strn Deska Track1 za skejtanje čez drn in strn