Volkswagen
Utrip mesta · mobilno

Pick up Vokswagen Tarok prihaja na ceste Južne Amerike. A ker je tako zanimiv, si ga enostavno želimo tudi pri nas!

Volkswagen je že novembra predstavil koncept manjšega pick-upa z imenom Tarok v okviru avtomobilističnega salona v brazilskem São Paulo. Tarok naj ne bi postal globalni produkt, temveč model namenjen le za Južno Ameriko. A pri Volkswagnu niso popolnoma prepričani, saj so slednjega pripeljali tokrat tudi na avtomobilski salon v New Yorku, kjer testirajo severnoameriški trg in njihove odzive. Tarokova največja posebnost je, da je moč podreti zadnje sedeže ter tako elegantno povečati zadnjo nakladalno površino na ogromnih 2775 mm. Tako v primerjavi s popularnim Fordom Rangerjem lahko v zadek naložimo tudi za meter daljše predmete. Uporabil naj bi Volkswagnovo platformo MQB, štirikolesni pogon 4motion ter klasične bencinske agregate TSI. Tudi zato, da bi bila cena lahko izjemno ugodna in konkurenčna. V Južni Ameriki naj bi se prodajal za okoli 20.000 dolarjev. Ker gre za izjemno zanimiv izdelek, ki bi kupce našel tudi pri nas. Ta pickup enostavno hočemo!

Volkswagnova znana motorna tehnika – a s pridihom etanola

Taroka – v konceptni izvedenki – poganja 1.4-litrski turbo štirivaljnik, ki proizvede 148 konjskih moči (110 kilovatov). Deluje lahko na čisti etanol kot tudi na mešanico bencina in etanola. Šeststopenjski samodejni menjalnik in sistem štirikolesnega pogona 4motion se dopolnjujeta pri prenosu na vozišče. Na voljo naj bi bil tudi 2.0-litrski turbodizel,  z 148 konjskimi močmi, a ta šele ob začetku proizvodnje.

Ali bomo novega pickup-a ugledali tudi na evropskih cestah, še ni gotovo. Vsekakor nam bi bilo žal, če bi ta izdelek Volkswagen zadržal le za Južno Ameriko.

Galerija: Volkswagen Tarok

VolkswagenOdpri galerijo

Mercedes-Benz GLB Mercedes-Benz GLB: niše so seksi aston-martin-rapide-e (1) Aston Martin Rapid E: tudi klasiki podležejo Volkswagen I.D. Roomzz Volkswagen I.D. Roomzz: Volkswagnov konceptni električni SUV Audi AI:ME Audi AI:ME: je to Audi A2 iz prihodnosti?