Volkswagen Tiguan Allspace
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen je držal obljubo in na avtosalonu v Detroitu (NAIAS 2017) predstavil večjo različico modela Tiguan – Volkswagen Tiguan Allspace, ki je 21,5 centimetra daljši od klasičnega Tiguana in lahko prevaža sedem potnikov. V Sloveniji bo srednje velik SUV na voljo septembra 2017.

Srednje veliki športni terenec Volkswagen Tiguan Allspace je podaljšana različica modela Volkswagen Tiguan, v primerjavi s katerim je daljši za 21,5 centimetra. Za 11 centimetrov je podaljšana tudi medosna razdalja, kar je odprlo možnost za dodaten par sedežev. Zadnji potniki so dobili večji odmerek prostora za kolena (zadnja klop ima šest centimetrov več prostora za noge), Allspace pa je v primerjavi s Tiguanom dobil še precej večji prtljažnik (615 litrov, kar je 115 več kot pri manjšemu bratu), ki ima z zloženima šestim in sedmim sedežem 730 litrov prostornine, brez druge in tretje vrste pa ta znaša zajetnih 1770 litrov (to je 295 litrov manj kot pri Škodi Kodiaq).

PREBERITE ŠE: Volkswagen Arteon – markantna limuzina, naslednica modela CC

Sedem sedežev bo serijsko vgrajenih pri modelu z dvokolesnim pogonom, pri štirikolesni različici pa bosta na voljo ob doplačilu. Od klasičnega Tiguana se Tiguan Allspace razlikuje tudi po maski, ima večja bočna stekla in daljše strešne linije. Pod pokrovom bo Volkswagen Tiguan Allspace vpregel znane modele, začenši z 2-litrskim bencinskim motorjem TSI in 1,4-litrskim bencinskim motorjem TDI, ki bosta zmogla 145 KM. Za vse različice motorjev sta samodejni menjalnik DSG in štirikolesni pogon standardna, za omenjena vstopna modela pa ob doplačilu. Volkswagen Tiguan Allspace bo imel tri pakete opreme, in sicer Trendline, Comfortline in Highline. V slovenske avtosalone naj bi zapeljal septembra 2017, trgovci pa se bodo od njega ločili za okoli 30 tisoč evrov.

Galerija – Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen Tiguan AllspaceOdpri galerijo
Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon – markantna limuzina, naslednica modela CC Novi e-Golf (2017) Novi Volkswagen e-Golf (2017): več moči in za polovico daljši doseg Novi Volkswagen Golf 2017 Novi Volkswagen Golf (2017) – novi Golf, nov začetek, novi zagon Volkswagen Atlas Volkswagen Atlas – terenec in pol · · · ·