2018-05-VW-TIGUAN-1200x1200-1 copy
Utrip mesta · mobilno

Tudi če niste navdušenci nad avtomobilsko pločevino, je beli Volkswagen Tiguan, ki ga te dni pogosto vidimo v TV oglasih, v navezi s Tomijem Megličem in novo skladbo skupine Siddharta najverjetneje ujel vašo pozornost. Povsem upravičeno.

Medtem ko gre Siddhartin novi singel Medrevesa hitro v uho, pa zna prenovljeni Volkswagen Tiguan med drevesa zapeljati vsakogar. Dobesedno. Gre namreč za športno terensko vozilo, ki se tudi zunaj urejenih cestišč počuti povsem suvereno. Kakor se počutijo tudi člani zasedbe Siddharta, ki se že 10 let varno in zanesljivo prevažajo v vozilih Volkswagen. V počastitev lepega jubileja je Volkswagen predstavil posebne izvedbe modela Tiguan Edition. Kupcem so na voljo tri izvedbe, prihranek glede na redne cene v ceniku pa je razkošno odmerjen in lahko znaša do 4.500 evrov, odvisno od posamezna izvedbe.

Beli lepotec iz že omenjenega oglasa in videospota je Volkswagen Tiguan R-Line Edition, omenjena oprema pa je še stopničko višje od že sicer bogato založene izvedbe Highline. V Volkswagnu so ličnim zunanjim dodatkom R-Line, ki poskrbijo za še večjo prepoznavnost in resne linije modela Tiguan, dodali še t. i. Business paket, v katerem so navigacijski sistem Discover Media, žarometi LED PLUS, kamera za vzvratno vožnjo, avtomatsko odpiranje prtljažnih vrat s senzorjem, električno odpiranje in zapiranje prtljažnika, progresivno krmiljenje, izbira voznega profila ter zimski paket. Če je za nameček opremljen še z novim pogonom 4MOTION Active Control, pa novi Tiguan v vsaki situaciji in na vsaki podlagi zagotavlja suvereno pospeševanje in izjemen užitek v vožnji. Prenovljen model se lahko pohvali z novimi motorji zmogljivosti med 85 in 176 kilovatov konjskih moči, ki so obenem tudi zgledno varčni.

Novi Tiguan se kljub za SUV precej kompaktnim meram ponaša z izjemno prostornostjo in odlično funkcionalnostjo, obenem pa v vseh voznih situacijah zagotavlja enkratno udobje. Voznike, ki se z vozilom segmenta SUV srečajo prvič, Tiguan navduši na več področjih: večini voznikov je všeč enostavno vstopanje in izstopanje ter višje sedenje, ki olajša pregled nad dogajanjem v prometu – za vse manj prijetne prometne situacije pa je Tiguan opremljen s sodobnimi pripomočki, ki olajšajo tako samo vožnjo po kakršnikoli površini kot tudi parkiranje. Navdušita tako visoka kakovost izdelave kot tudi skrb za pozornosti – samo primer: 3-conska klimatska naprava Air Care Climatronic s protialergenskim filtrom skrbi za prijetno in individualno uravnavanje temperature na vseh sedežih. Končni vtis: novi Tiguan vozniku in potnikom takoj zleze pod kožo.

Kako zelo plodno je sodelovanje Volkswagna in skupine Siddharta, partnerja dokazujeta iz tedna v teden, saj se člani skupine iz studia, kjer ustvarjajo svoj novi album, javljajo tedensko in to ekskluzivno prav na strani volkswagen.si. Volkswagen bo tudi ponosni sponzor turneje skupine Siddharta, ki se nam, tako kot novi album, obeta v jeseni.

DS X E-tense DS X E-tense: kako je videti avto prihodnosti BMW Concept iX3 BMW Concept iX3: bo to prvi električni terenec Bavarcev cover-seabubles SeaBubbles: obrečna in obmorska mesta z novo obliko urbane mobilnosti geely-concept-icon-suv (3) Geely Concept Icon: kitajski električni SUV, ki je brat Volva · ·