Volkswagen Touareg
Utrip mesta · mobilno

Po 16.500 prevoženih kilometrih, od tovarne v Bratislavi do svetovne premiere v kitajskem Pekingu, je novi Volkswagen Touareg naposled le z nami. Postal bo najboljši predstavnik znamke Volkswagen in deloma zapolnil vrzel, ki jo je za seboj pustil limuzinski Phaeton, ki je do zdaj nosil ta naziv.

Intenzivna kampanja z dražečimi fotografijami novega Volkswagen Touarega in nemalo ‘vohunski’ fotografij so nam dale vedeti, da bo dizajn še bolj oster, prednji del pa povsem ‘Arteonski’. Touareg je nekoliko zrasel in izgubil 106 kilogramov, zaradi tega pa sta se povečala prostor v notranjosti in prtljažni prostor, ki ima zdaj 810 litrov prostornine. Touareg vstopa na trg SUV-jev, ki se je v tem času že zelo razvil in predstavlja enega izmed najbolj konkurenčnih razredov v avtomobilski industriji. Tretja generacija se bo tekmecem zoperstavila z luksuzom ter naprednejšo in najnovejšo tehnologijo.

Novi Touareg je bil v celoti narejen za digitalno dobo, kar je še posebno opazno v notranjosti. Kot je že v navadi pri Volkswagnovem koncernu, se Touareg ni izognil digitalni 12-palčni voznikovi instrumentalni plošči, za potrebe zabavno-informacijskega sistema pa je zdaj v sredinsko konzolo nameščen še 15-palčni zaslon na dotik. Ker sta nameščene drug poleg drugega, dajeta vtis, da gre za neprekinjen 27-palčni zaslon. Zaradi velikosti tega zaslona so posledično izginili nekateri gumbi in svoje mesto našli v obliki digitalnega gumba na zaslonu na dotik. Prek vmesnikov si lahko avtomobil popolnoma prilagodimo lastnim željam in potrebam, kot si prilagodimo pametni telefon, z vsemi aplikacijami, ki jih potrebujemo. V notranjosti najdemo prestižne materiale, kot so krom, usnje, les, aluminij in steklo, kar naredi Touarega še bolj luksuznega v primerjavi s prejšnjima generacijama.

Da bo novi Volkswagen Touareg še bolj prestižen kot predhodnik, ni nobenega dvoma, saj je osnovan na platformi MLB Evo, na kateri sta osnovana tudi Porsche Cayenne in Audi Q8. Med tehnologijo ima novi Touraeg najnovejše vzmetenje, napredne matrične LED-žaromete in štirikolesno krmiljenje. Povsem nov je  projicirni zaslon Head-Up in sistem z infra-rdečo kamero, ki nas ponoči opozarja na ljudi ali živali na cesti. Med pogoni bo v Touaregu prvič različica s priključnim hibridom, ki bo imela 367 konjskih moči in omogočala okoli 50 kilometrov prevožene razdalje zgolj s porabo električne energije. V Evropi bomo na začetku prodaje priča še dvema V6 dizelskima motorjema z 231 oziroma 286 konjskimi močmi. Na nekaterih trgih bo na voljo še z V6 bencinskim in V8 turbo dizelskim motorjem.

Nova, tretja generacija Volkswagen Touarega bo nedvomno postavila nove mejnike med SUV-ji. Njegov najpomembnejši trg bo Kitajska, kjer se mu bo pridružila še ostala, obširna paleta Volkswagnovih SUV-jev.

Galerija slik: Volkswagen Touareg

Volkswagen TouaregOdpri galerijo
Volkswagen I.D. R Pikes Peak Volkswagen I.D. R Pikes Peak: električni dirkalnik, ki cilja na rekord Polymaker XEV Polymaker XEV: 3D-avto, ki ti ga natisnejo v treh dneh in stane le … Flying Flipper Superfly GTO 42 Flying Flipper Superfly GTO 42: luksuz, moč in skandinavski dizajn Bandit9 L Concept Bandit9 L Concept: motorno kolo, posvečeno znanstvenofantastičnemu filmu · · ·