Volkswagen Transporter T6 / 2015
Utrip mesta · mobilno

Najbolj legendarni kombi vseh časov Volkswagen T (transporter) v šesti generaciji prinaša s seboj vse znane dobre lastnosti prejšnjih generacij ter dodaja elektronsko pamet svojih sodobnih bratov. Oblika ni revolucionarno drugačna, kar je prav in to kar kupci pričakujejo. Legenda v svojem avtomobilskem razredu!

Kako zelo legendaren je model Volkswagen modela “T” (transporter), pričuje dejstvo, da je svet ugledal leta 1950 v svoji prvi različici. V tem času je postal legenda s tisočerimi imeni ter svojevrsten avtomobilski kult. Njegov prvi model T1 – Bulli, je vsekakor zaznamoval generacijo hipijev 60-ih let. Šesta generacija modela T je bila predstavljena včeraj v Amsterdamu. Tam, kjer je T model tudi idejno nastal.

Urbana legenda veli, da je imel ključno vlogo pri nastanku modela T, nizozemski avtomobilski trgovec z imenom Ben Pon, ki je zamisel za tovrsten dostavnik dobil ob ogledu proizvodnje legendarnega hrošča. Želel je robusten in enostaven dostavnik. Ta idejna genetika je še danes prisotna v osnovni filozofiji modela T.

V vseh oblikah in več kot 500 izvedenkah ter tehnologijami sodobnosti

Volkswagen T boste tako kot dosedaj dobili v treh osnovnih različicah. Forgonu, kombiju ter pick-up-u. A boste s kombinacjo opreme lahko sestavili kar 500 različnih kombinacij, ki bodo služile svojemu osnovnemu namenu. Seveda nova generacija prinaša najnaprednejše asistenčne sisteme. Le-te poznamo iz novega pasata in so med boljšimi v svojem razredu. Motorna paleta ostaja znana s čistejšimi in boljšimi motorji, ki premorejo od 62 do 150 kW. Kot vedno bo na razpolago legendarni 4motion pogon na vsa štiri kolesa. V potniški različici pa bo prostora do 9 potnikov.

Volkswagen Transporter ostaja ena tistih legend, ki ostaja stalnica v avtomobilski indsutriji, ki vedno znova navduši s svojo jasno vizijo. Je vsekakor avtomobil, ki ga boste kupili danes in če sprejmete legendarno odločitev…. vozili do konca vašega življenja.

Volkswagen Transporter T6 / 2015 Odpri galerijo
mazda2_1 Nova Mazda2: Ali je avto lahko modni dodatek? cover-ta-boeing-je-palaca Zasebni Boeing 747 je palača med oblaki Shelby Baja 700 Ford Shelby Baja 700 – poltovornjaška mrcina Peugeot 308 Test: Družinska dnevna soba – Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi ·