Trenutno še kot koncept, a kmalu tudi kot proizvodnja različica.
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen je na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu svetovni javnosti premierno predstavil študijo novega Golfa Sportsvan. Kompaktni enoprostorec se bo Golfovi družini pridružil sredi naslednjega leta.

Golf Sportsvan med drugim prepriča z izjemno prostorno in prilagodljivo notranjostjo (zadnja sedežna klop je vzdolžno pomična za 180 mm, prostornina prtljažnika pa znaša več kot 1.500 litrov) ter z najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi. Že osnovna izvedba bo serijsko imela na primer XDS+, funkcijo večnaletnega zaviranja, klimatsko napravo, sedem varnostnih blazin, novo elektronsko parkirno zavoro, 5-palčni zaslon na dotik, prilagodljivo prtljažno dno in prtljažni rolo.

V Golfu Sportsvan se bodo predstavili najnovejši asistenčni sistemi: tako bo za Golf prvič na voljo senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje. Senzor voznika med vožnjo opozarja na vozila v mrtvem kotu. Pri vzvratnem odparkiranju sistem zaznava tudi vozila, ki se približujejo ob strani zadaj in ki jih voznik lahko hitro spregleda. Tudi v tem primeru se aktivira opozorilo. Pri nevarnosti trčenja elektronika asistence za odparkiranje avtomatsko aktivira funkcijo zaviranja v sili. Poleg tega v ponudbi ne bodo manjkale niti tehnologije, kot so dinamično uravnavanje podvozja (DCC), sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) in asistenca za ohranjanje smeri.

Volkswagen Golf Sportsvan je odlično nadaljevanje Golfa Plus.Odpri galerijo

166158475 Dan brez avtomobila v evropskem tednu mobilnosti BMW Z4 2.8 sDrive BMW Z4 – poletje, ki nikoli ne mine Ferrari 458 Speciale 458 Speciale – konj z dirkaškim pedigrejem konjušnice Ferrari BMW i8 / Pogled v prihodnost - danes BMW i8 – Prihodnost, futurizem – tu in zdaj ·