153897_Volvo_Cars_reveals_new_V60_Cross_Country-e1415179266865
Utrip mesta · mobilno

Volvo bo v začetku prihodnjega leta kupcem ponudil še terensko različico aktualnega V60, ki sliši na ime cross country. Poleg terenske zabele in 65-milimetrov višjega odmika od tal bo za večje terenske podvige na voljo tudi zmogljiv štirikolesni pogon. Nova tudi linija učinkovitih drive-E motorjev in napredne tehnike.

Volvo bo po V40 cross countryu, terensko “okitil” tudi srednje velikega karavana z imenom V60, ki bo tako postal najnovejši član družine cross country, ki pri Volvu označuje terensko navdahnjene različice. To pomeni, da bo dobil številne plastične obrobe na spodnjem delu karoserije medtem ko bosta nos in zadek vozila deležna še konkretnejših (tudi oblikovnih) dodatkov in zaščite podvozja.

Višji odmik od tal in 4WD pogon

“Terenska” različica V60 bo tudi 65 milimetrov višja od “civilnih”, za boljši oprijem pa bodo vse različice dodatno opremljene še s sistemoma torque vectoring technology in corner traction control. Ta ob izgubi stika s podlago, reagirata podobno kot prednja zapora diferenciala in vzameta navor s kolesa s preveč in ga preusmerita na kolo s premalo oprijema.

Drugačna bo tudi linija 18- in 19-palčnih platišč, ki jih bodo objemale pnevmatike večjega preseka kot pri običajnih V60. dobil pa bo tudi za V60 cross country značilno rjavo barvo , katere motiv, če se kupec zanjo odloči, se bo ponovil tudi pri notranjem usnjenem oblazinjenju, tako na sedežih kot vratnih oblogah. Poleg tega pa bo na voljo tudi posebno dvobarvno usnje, kakor tudi ostale možnosti oblazinjenja.

PREBERITE ŠE: Švedi razkrili paradnega konja, ki bo trn v peti nemškim velikim suvom

Na trge stare celine naj bi V60 cross country zapeljal v pričetku prihodnjega leta, paleto motorjev pa bo sestavljala nova linija Drive-E štirivaljnih agregatov, ki bodo najbolj ekonomični doslej. Na izbiro pa bodo tako različice s pogonom na prednji par koles, kakor tudi različica s štirikolesnim pogonom, ki pa bo sparjena z najbolj zmogljivim D4 petvaljnim dizelskim motorjem in prestavno avtomatiko.

Odpri galerijo

448500_mauro-calo-breaks-the-world-record-for-the-longest-car-drift Dnevnik kaskaderskega voznika: pornografija za avtomobilske navdušence detroit-electric-sp01_100487604_h Detroit electric SP:01 nadaljuje tam kjer je tesla roadster odnehala Priznati je potrebno, da mu rdeča barva paše! Porsche Cayenne GTS – Rdeča prikazen Pogon na prednji par koles mu odvzame nekaj tipične dinamičnosti modre značke. A, vseeno ostaja veselje do vožnje. City test: BMW Active Tourer 218i · ·