Volvo V90 Cross Country
Utrip mesta · mobilno

Prihaja Volvo V90 Cross Country. Volvova družina z oznako 90 se spet širi. Po tem, ko je švedska znamka, danes v lasti kitajskega Geelyja, februarja razkrila karavansko izpeljanko modela V90, je zdaj predstavila še različico za v hribe – Volvo V90 Cross Country, ki se od karavanske razlikuje po večjem odmiku karoserije od ceste in zaščitnih elementih. Novi Volvo je kombinacija elegance in terenskih sposobnosti.

Novi Volvo, Volvo V90 Cross Country, ima serijski štirikolesni pogon (4 x 4) in v dolžino meri 496 centimetrov. Uradno ni naslednik modela XC70, ki je prav tako Cross Country, le da z oznako XC, ki pa pomeni isto. Pa vendar je model XC70 tisti, s katerim ga gre primerjati. Od predhodnika je za 15 centimetrov daljši, potegnil se je tudi v medosni razdalji, in sicer za 13 centimetrov, karoserija pa je še za šest centimetrov bolj odmaknjena od vozne površine (kar pomeni 21 centimetrov od tal). Narejen je na modularni platformi SPA, ki si jo deli s preostalimi člani družine velikih Volvov – S90, V90, XC90, karoserija temelji na modelu V90, filozofija pa je enaka kot pri V70 XC in XC70.

S člani družine velikih si deli tudi pogonske motorje, dva dizelska in dva bencinska (vsi turbo). Pod pokrovom bo tako nosil bodisi motorja z oznako D4 in D5, ki se ponašata s 190 oz. 235 KM (140 oz. 173 kW), bodisi T5 in T6 z 254 oz. 320 KM (187 oz. 235 kW). Pozneje bo Volvo med ponudbo dodal še različico T8 twin engine hibrid, ki bo kombiniral 2-litrski bencinski motor in elektromotor z 9,2 kWh litij-ionsko baterijo. ‘Pljučna’ zmogljivost prtljažnega prostora s podrtimi sedeži znaša 1526 litrov.

PREBERITE ŠE: Novi Volvo V90 – Švedi so vselej znali delati karavane

Oblikovno so mu glede na model V90 dodali zaščitne obrobe in spremenili motorno masko, kljub temu pa je križanec Volvo V90 Cross Country precej bolj V90 in precej manj XC70. Notranjost v celoti diši po luksuzu, kupec pa si bo vso opremo lahko izbral sam.

V90 Cross Country povzema eleganco modela V90, hkrati pa vse skupaj prenaša v svet, kjer pogosto pridejo na dan tudi zmogljivosti, ki se ne ozirajo na teren in vremenske razmere. Istočasno zagotavljajo najvišje standarde varnosti, udobja in užitka v vožnji. Gre za pravi pustolovski paket,” je novega člana kluba 90 opisal Håkan Samuelsson, predsednik uprave Volvo Car Group.

Volvo V90 Cross Country bo debitiral na avtosalonu v Parizu, že danes pa si lahko ogledate prve fotografije. V evropske prodajne salone naj bi zavil konec marca oz. na začetku aprila 2016.

Volvo V90 Cross Country:

Volvo V90 Cross CountryOdpri galerijo

Pininfarina's E-voluzione: električno kolo Električno kolo Pininfarina E-voluzione: Ferrari e-koles Peugeot 3008 DKR Peugeot 3008 DKR – za nadaljevanje prevlade na reliju Dakar Roman Abramovič in njegovi avtomobili. Pregrešno dragi avtomobili, ki jih ima Roman Abramovič Porsche Panamera 4 E-hybrid Porsche Panamera 4 E-hybrid – ekološko ozaveščena Panamera · · ·