Nasa-cover
Utrip mesta · mobilno

Morda pa naposled dobimo Batmobile! Pri Nasi oz. njenem zasebnem Kennedy Space Center Visitor Complexu se namreč na skrivaj izdelujejo vozila za raziskovanje Marsa.

V sodelovanju z za zdaj še neimenovano televizijsko mrežo in proizvajalcem konceptualnih vozil Parker Brothers Concepts so izdelali 6-kolesno popolnoma električno vozilo, katerega namen je premagovati vsakršne ovire, ki se na rdečem planetu lahko pojavijo.

No, resnica je, da vozilo za zdaj še ne bo vozilo po Marsu. Parker pravi, da ga bodo uporabili za namene izobraževalnega projekta Summer of Mars, za katerim stoji Nasa. Družbo želijo namreč navdušiti za raziskovanje vesolja in medplanetna potovanja, kar je vse del Nasinega načrta “Mars do 2033”.

Brata Parker sta vozilo, ki meri dobrih 8 metrov v dolžino, 4 metre v širino in dobre 3 metre v višino ter tehta približno 2,2 tone, začela izdelovati novembra 2016. Za zdaj ga bomo lahko občudovali prek TV zaslonov, morda se pa nekoč tudi zapeljemo v njem, kakšnih 56 milijonov kilometrov stran.

Galerija slik: Nasino 6-kolesno vozilo

Nasin 6-kolesni BatmobileOdpri galerijo
Europarkova sanjska poroka Europark bo poskrbel za sanjsko poroko Ledena gora med otokom Paulet in Južnimi Shetlandskimi otoki v Weddllovem morju. Antarktični polotok. / Antarctic Peninsula. 2005. ©Sebastião Salgado. Amazonas Images. Fotografska razstava: Sebastião Salgado – Geneza Od 10. do 21. maja bo Cerkno že enaindvajsetič zapovrstjo odeto v zvoke in ritme jazza. Jazz Cerkno 2016 Majske igre 2016 Majske igre 2016 ·